avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calculul indemnizatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calculul indemnizatiei

-sunt profesoara si m-ar interesa daca venitul din meditatii se adauga la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului?daca da ce ar trebui sa fac (probabil sa fiu PFA si ce taxe trebuie platite- impozit pe venit si cas?
-garsoniera propritate personala inchiriata intra in calcul indemnizatiei?
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei este de 85% din baza de calcul determinata ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, in functie de care se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

Insa , valoarea acesteia poate fi una fixa , mai precis 600 RON.(plafonul minimal este de 600 RON , iar cel maximal de 4000 RON).


Amintesc ca sunt avute in vedere toate veniturile profesionale, supuse impozitului , conform Codului Fiscal .( Veniturile profesionale supuse impozitului pe venit sunt acele venituri obtinute din salarii, din activitati independente, din activitati agricole si alte activitati asemenea ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de maternitate mihaela dumitriu mihaela dumitriu va rog sa-mi spuneti daca pentru calculul dreptului de indemnizatie de maternitate contractele de drept de autor sunt luate in considerare multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatia decrestere copil camia_bobo camia_bobo calculul indemnizatiei de crestere a copilului pana la 2 ani difera de calculul indemnizatiei pentru concediu de maternitate? (vezi toată discuția)
Calcul pentru indemnizatie copil flory2v flory2v Buna ziua. Am o intrebare, referitor la calculul pentru indemnizatia pentru copil. Eu am venit realizat brut la servici de 1400 si venituri realizate din ... (vezi toată discuția)