avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa vand un apartament, sunt propietara lui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa vand un apartament, sunt propietara lui impreuna cu mama mea, care nu vrea sa-l vanda.

VA rog fumos sa-mi spuneti ce drepturi legale am in cazul in care doresc sa vand un apartament cand eu si mama suntem pe actul de proprietate si ea nu vrea sa-l vanda. Pot sa-l vand fara ca ea sa fie de acord? Trebuie o hotarare judecatoreasca pentru aceasta? Pt ca ea nu doreste sub nici o forma aceasta.
Apoi apartamentul este inchiriat, cu contract. Exista posibilitatea de a-l vinde inainte de expiararea contractului? Contractul este facut de mama mea, si nu de mine. Nici una din noi nu are adresa pe buletin la acel apartament.
Va multumesc mult, Medeea
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:36, 23 Iulie 2010
pt a vinde fara mama,trebie sa ceri in instanta iesirea din indiviziune si dupa ce vei avea o hatarare definitva si irevocabila, sa vinzi partea ta ;
Depinde daca va cumpara cineva in aceste conditii;
Legal mama ta nu avea vvoie sa inchirieze fara acordul tau,decat partea ei de mostenire, dar fiind in indiviziune nu stim care este aceasta
Cat despre ctr de inchiriere acesta poate fi reziliat oricand cu conditia notificarii din timp a chiriasilor
Aspectul cu adresa de pe buletin nu afecteaza cu nimic dreptul de proprietate.
De asemenea, nu o puteti obliga pe mama sa faca altceva decat ce vrea cu partea ei de proprietate.
Explicati mamei ca puteti solicita o iesire din indiviziune si ca veti vinde partea dv unei terte persoane (desi ma indoiesc sa reusiti o vanzare in astfel de conditii), dar poate ca-si va scimba hotararea, la gandul ca poate sa locuiasca cu alta persoana straina in apartament.
buna ziua .
solutia este actiune in instanta pt. iesire din indiviziune .
prin aceasta actiune imobilul poate fi atribuit uneia dintre parti, cu obligatia sa de a plati sulta corespunzatoare celeilalte parti .
astfel, daca tot doriti sa vindeti , puteti sa solicitati ca imobilul sa i se atribuie mamei dvs., in schimb urmand sa va despagubeasca .
daca nu va va plati sulta respectiva , o puteti executa, astfel incat imobilul tot se va vinde in cele din urma .

iar in ceea ce priveste contr. de inchiriere , si dvs. aveti dreptul la o parte din banii rezultati din chirie .
sunt multe aspecte de discutat ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)
Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. deci suntem in ... Cobalt1 Cobalt1 Am si eu o dilema in legatura cu o mostenire. Deci suntem in total 4 mostenitori ai unui apartament, iar mamei mele ii revine jumatate si inca nu stiu cat la ... (vezi toată discuția)
Mostenire adrryan adrryan Am nevoie de sfaturi. In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea pt un apartament. In urma succesiunii mie imi revine 3/8 fratelui meu 3/8 si mamei ... (vezi toată discuția)