avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impzot profit trimestrul II
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impzot profit trimestrul II

Buna ziua.
Am o nelamurire si va cer ajutorul pentru urmatoarea problema:
la trimestrul 1 pentru soc.X impozitul pe profit datorat este 0 (profit realizat mai mic decat pierderea de recuperat) dar sunt obligat sa declar si sa platesc minimul 2150 lei; la trimestrul 2 impozitul pe profit calculat este de 880 lei.
Eu cum declar impozitul pe declaratia 100 la trim II? Declar la pozitia 1.datorat :880 lei si la 1.1. minim 2150 lei sau declar la poz 1. datorat 0 lei si minim 2150 lei ??? Cum este corect ?#-o
Cel mai recent răspuns: andra.m , utilizator 18:40, 23 Iulie 2010
declarati doar impozitul minim pentru ca doar acea suma se va "incarca" si in evidenta fiscala si acea suma va fi achitata .
Impozitul rezultat din calcul , in acest caz are doar rol de comparatie .Nu se declara si nu se achita .
Multumesc.

Si in situatia in care la trim1 am avut impozit profit 0 lei si am declarat si platit minim 2150 lei, si la trim 2 imi iese impozit profit calculat cumulat 3000 lei , eu practic declar pe 100 la datorat 3000-2150 =850 lei .
Compar 850 lei cu minimul 2150 si platesc minim, si declar in 100 la pozitia 1. 850 lei si la pozitia 1.1 2150 lei
Tin cont de minimul din trimestrul I . Este corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit - calcul trim 4 ?? cristiana ionescu cristiana ionescu #-o Cred ca gandesc prea mult si nu mai stiu sa scriu cifrele . Cazul meu este urmatorul: Societatea mea ,in trim 1 a avut imp.profit 0,in trim 2 am declarat ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit trimestrul iii 2010 denisa86 denisa86 cum calculez impozitul pe profit in trimestrul III? Mentionez ca in primele 2 trimestre am declarat 1075 x 2 = 2150 lei. Acum ce luni iau in calcul ianuarie ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN Va rog sa-mi spuneti daca in situatia in care sunt pe pierdere la trim IV si in declaratia 100 la 31.12.2009 eu am declarat de plata 1625 lei (impozit minim) ... (vezi toată discuția)