avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... taxa reziliere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

taxa reziliere

Am avut contract cu UPC din septembrie 2007 care l-am reinnoit in 18.12.2008, iar in 12 aprilie 2009 am solicitat in scris rezilierea contrcului - am predat aparatura care am avut-o pentru folosinta, am platit inca 2 luni abonamentul desi numai beneficiam de serviciile lor, iar de cel putin o jumatate de an ma tot someaza sa platesc o firma de recuperatori, suma de 600 lei ce reprezinta taxa de reziliere a contractului - ce ma sfatuiti sa fac?
Mentionez ca am trecut la alta firma de cablu care aveau si tarifele mai mici si programe in plus ( ex. HBO, GSP...).
- daca ajung in instanta, nu am castig de cauza conform art. 4 (al.2) din Legea 193/200, republicata - acesta fiind un contract standard?
Cel mai recent răspuns: miri47 , utilizator 18:45, 27 Iulie 2010
Taxa de reziliere vi se poate cere numai daca ati beneficiat de o oferta speciala, care trebuie sa fie consemnata in contract si aleasa de dumneavoastra. In nici un caz nu va pot solicita sa platiti un serviciu de care nu mai beneficiati , spre exemplu asa cum ati specificat ca ati platit 2 luni abonamentul desi nu il mai folositi. Depinde foarte mult de clauzele contractuale, insa in speta de cele mai multe ori ele sunt abuzive si ilegale si pot fi contestate in instanta.
multumesc pentru raspuns.
bine ca ne-am trezit.... ca mult am mai dormit... am zis eu citind legea 161 / 2010
prevederile legii 161/2010 se aplica de la data intrarii in vigoare a acestui act normativ, nu se aplica retroactiv..
art. 10 si 11 din legea 296/2004 privind Codul Consumului "Art. 10
Este interzisa conditionarea vanzarii catre consumator a unui produs, de cumpararea unei cantitati impuse sau de cumpararea concomitenta a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisa prestarea unui serviciu catre consumator, conditionata de prestarea altui serviciu sau de cumpararea unui produs.
Art. 11
Orice vanzare fortata este interzisa. Expedierea unui produs sau prestarea unui serviciu catre o persoana se face numai in baza unei comenzi prealabile din partea acesteia".

Mai mult ...este interzisa folosirea in contractele de prestari servicii , a cuvantului "taxa" (vezi taxa de reziliere) conform Codului Fiscal Roman, statul roman, autoritatile si institutiile de stat sunt singurele autorizate de incaseze sume de bani cu titlul de TAXE; toti comerciantii care activeaza in domeniul privat nu pot incasa sume de bani decat sub titulatura de comisioane, onorarii, tarife, preturi, insa nu pot sa incaseze bani cu titlu de taxe, acestea fiinde de apanajul exclusiv al al institutiilor de stat !

Toate aceste clauze(cele enumerate sunt doar cateva) sunt ilegale si in cazul in care vi se factureaza sume de bani in plus, sau vi se retrage oferta de catre operatorii de cablu sau telefonie, tineti minte sa le trimiteti notificari IN SCRIS [ ca sa aveti probe la proces ] , sa le faceti reclamatii la ANPC si ANRCTI si mai ales sa va adresati Justitiei si sa cereti constatarea acestor abuzuri, eliminarea clauzelor din contractele dvs. ca fiind nelegale, si cereti si daune , despagubiri si cheltuieli de judecata; Pe masura ce tot mai multi dintre voi , se vor revolta impotriva acestor incalcari ale legii, se va modifica si comportamentul lor iar asemenea clauze vor dispare din contractele pe care ni le propun acestia.Adica avem legi in Romania insa trebuie sa si luptam pentru ca ele sa fie respectate in primul rand de aceste companii foarte mari care inregistreaza profituri record exploatand pasivitatea si lipsa de reactie a consumatorilor romani.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de telefonie si internet romtelecom leonidaionel leonidaionel Cum pot rezilia contractul cu romtelecom (telefon si internet),intrucat am o oferta cu bani mai putini de la UPC.Cind am fost la Romtelecom mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Conditionare reziliere contract automtics_rules automtics_rules Buna ziua, se pare ca este o practica obisnuita a operatorilor de cablu/internet sa conditioneze rezilierea contractelor de plata facturilor. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Legalitate abonament telefon pe 2 ani alina_25 alina_25 Este legal ca o persoana care inchie un contract de abonament cu o societate sa fie obligata sa accepte prestarea serviciilor acelei societat pe o ... (vezi toată discuția)