Buna ziua
Acum citeva luni in urma am primit o bucata de pamint donatie de la parintii mei. Nu am alti frati si actul de donatie a fost facut fara nici un fel de clauza.
Ei s-au asteptat ca peste noapte eu sa pot sa ridic o casa...sau ceva afaceri. Lucrurile nu merg chiar asa, chiar vinzarea nu este asa usoara.
Acum vror sa anuleze actul...pot sa o faca?
Ce pot face sa ma apar.
Am mutatia la ei, dar nu mai stau la ei..pe actul de donatie apare aceeasi adresa cu a lor.....deci, de o eventuala chemare in instanta cine ma poate anunta?
Cu stima
Va multumesc mult!
Probleme e ca nu locuiesc acum in Romania, tatal meu e bolnav si nu stiu daca stie ce face, iar mama isi cauta sustinatori pentru intretinere sau diverse.
Eu am investit bani in pamint, impozite, garduri...lucrari agricole
Problema e ca acum nu pot pleca..si nici nu am un plan pentru acest pamint.
Daca ma dau in judecata si nu ma gasesc...pretinzind de fapt, pot pierde procesul?
Cum pot contracara procedura?
Nu, nu exista nici o clauza la acest act.
Exista in schimb o declaratie data de mine la noar, pe care ei au cerut-o ad-hoc si pe care eu am acceptat-o cum ca, daca vind in timpul vietii lor, le dau 30% din ce iau pe pamint.
Dupa ce maica-mea a inceput "dansul " cu anularea actului, pun la indoiala hotarirea mea de a construi acolo o casa , cu timpul...
Nu-mi dau seama daca realizeaza sau nu...dar cred ca da...ca-mi anuleaza toate bunele intentii...iar eu timp sa ma lupt cu ea nu am...si mi se pare o mare mirsavie...
Apropo, nu am frati ...
Cu multumiri
Sunt slabe sanse sa poata revoca aceasta donatie. Trebuie sa tratezi cu indiferenta problema.
Daca nu ai clauze in contract, nu poate revoca donatia pe motivul ca nu ti-ai respectat clauzele.
Copii, sunt slabe sanse sa-ti faca fratiori, sa aibe motiv de revocare.
Singura chestie e sa ai un comportament normal fata de ei, sa nu invoce ingratitudinea ca si motiv de revocare. Sper ca nu ai atentat la viata lor :)
Deci singurul motiv pentru revocare ramane : Ingratitudinea ( atentat la viata donatorului, injurii grave, delicte, cruzimi ori refuzul de alimente).
Atentat la viata lor nu ai de gand ...
Injurii grave - poti sa te abtii ( :) daca injuriile sunt doar in minte ta, nu pot fi motiv de revocare)
Delicte si cruzimi nu vei face
Refuzul de alimente- aici ai obligatii clare. In cazul in care sunt in nevoie, trebuie sa te asiguri ca au alimentele necesare traiului, obligatie pe care de altfel o ai si numai prin faptul ca esti copilul lor.