avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Intrebare tot despre TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Intrebare tot despre TVA?

Buna seara. Am urmatoarea intrebare.Din TVA de ramburs ramas pe luna mai,dupa compensare am avut soldul 4424= 10.282,-lei. Am facut o cerere de compensare ptr. contributii pe iunie (cererea a fost depusa acuma in Iulie,dupa ce sa facut statul de plata aferenta lunii Iunie) Decizia de compensare de la Adm.Fin. sa eliberat astazi-22.07) Sa spun care e defapt problema mea.Am inchis TVA ul pe luna Iunie si programul a facut urmatoarea Nota Cont. 4427=4424 10.282.????
Din cauza asta a afectat soldul contului 4423, la sf.lunii Iunie.Jurnalele nu corespund.Iar eu mai am inca de compensat suma respectiva mentionat mai inainte.Pot sa fac compesarea respectiva pe iunie(cu toate ca cererea am depus acuma in Iulie?) si sa fac o noua inchidere de TVA sau cum asi putea corectezi aceasta nota? Astept raspuns.Cu multumiri :Anemary.#-o
Cel mai recent răspuns: Annamaria Bajko , utilizator 23:55, 22 Iulie 2010
Daca decontul este eronat, faceti cerere de corectare erori materiale.
Daca suma se compenseaza (dar nu prin aceasta nota contabila) corectati. Veti primi diferenta.

mc
Buna! Deja am compesarea facuta la Adm fin. pt.suma de 10.282. dar inregistarea trebuie sa fac in luna asta.Decontul 300 facem maine,Ma deranjeaza de unde a luat programul aceasta NC.?Sau mai bine fac compensarea la sf.Iuniei si inchid din nou.Sper ca o sa fie bine.Multumesc pt mesaj.ANemary

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva gabi.b gabi.b In balanta de verificare am soldul contului 4423 tva de plata 2400 care provine de la o factura emisa in luna decembrie 2011 si soldul contului tva de ... (vezi toată discuția)
Tva platit desi era de recuperat Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema. Trebuie sa refac deconturile de TVA pentru perioada februarie-august. La decembrie 2013 avea de plata 3000 ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea tva/ului neaprobat la ramburs?? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna ziua.Asi vrea sa intreb si eu, cum trebuie sa inregistrez in contabilitate TVA-ul de ramburs neaprobat. Adica ca sa fiu mai inteleasa: - Am avut un ... (vezi toată discuția)