avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... eliberare pasaport electronic
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

eliberare pasaport electronic

Buna ziua
In cazul in care o persoana (cetatean roman) detine drept sedere si de munca pe perioada nelimitata de timp in Germana, este obligata sa isi schimbe pasaportul(acum electronic )la consulatul Romaniei in Germania?De la serviciul "Pasapoarte" a fost informata despre acest lucru. Ar fi dorit ca aceasta schimbare sa se faca in Romania, deoarece Consulatul se afla la distanta de localitatea unde sta si dureaza mai mult timp eliberarea actului.Detine carte de identitate cu domiciliul stabil in Romania(domiciliul parintilor).
Va multumesc pentru raspunsuri
Isi poate schimba pasaportul si in Romania ...
Il poste schimba fara probleme in Romania.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu pasaport copil btmariuss btmariuss Buna ziua, am o problema si vreau sa ma lamuriti, daca puteti? O ruda a nascut in Italia anul trecut, copilul are in momentul de fata 8 luni. Are certificat ... (vezi toată discuția)
Pasaport cetatean roman cu domiciliul in strainatate, se poate evita statutul acesta ? dan_daniel dan_daniel Sunt cetatean roman, locuiesc intr-o tara UE de vreo 3 ani de zile unde am obtinut si rezidenta. Pasaportul romanesc mi-a expirat acum 1 an si jumatate dar ... (vezi toată discuția)