avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... exista vreo scapare daca sunt acuzat de trafic de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

exista vreo scapare daca sunt acuzat de trafic de droguri de mare risc?

buna ,am si eu o intrebare: exista vreo sansa sa scap daca sunt acuzat de trafic de droguri de mare risc?nu eu le-am vandut,dar am fost acolo cand drogurile au fost vandute,si eu am gasit oameni care vroiau sa le cumpere,o sa primesc aceeasi pedeapsa ca si cel care a facut rost de ele si le-a vandut?este prima vanzare care am facut-o sa zic asa, oare se mai poate face ceva ?care este riscul sa intram direct la inchisoare sau este posibil sa luam suspendare,?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 16:42, 23 Iulie 2010
Oricum veti primi o sanctiune privativa de libertate, dar depinde de imprejurarile de fapt si de drept in care ati savarsit fapta de natura penala, incriminata in speta de fata.
Nu veti fi achitat dar este posibil sa primiti pedeapsa inchisorii cu suspendarea executarii, iar in cel mai rau caz sa executati aceasta pedeapsa.
Daca as vrea sa fiu cinic, as raspunde la intrebarea din titlu in felul urmator:

Da, exista scapare. Peste cativa ani.


Cum nu vreau sa fiu cinic, va sfatuiesc sa angajati un penalist bun. Doar el, studiind dosarul, cunoscand rechizitoriul, probele si toate celelalte va poate spune cum stati.

Vedeti Legea nr. 143/2000 .
Art. 15
Nu se pedepseste persoana care, mai inainte de a fi inceputa urmarirea penala, denunta autoritatilor competente participarea sa la o asociatie sau intelegere in vederea comiterii uneia dintre infractiunile prevazute la art. 2-10, permitand astfel identificarea si tragerea la raspundere penala a celorlalti participanti.
Nu ne-ati spus, a fost inceputa cercetarea penala?
Art. 16
Persoana care a comis una dintre infractiunile prevazute la art. 2-10, iar in timpul urmaririi penale denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit infractiuni legate de droguri beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
ContSters47264, utilizator
sa inceput urmarirea relativ penala,ne-au chemat de 2 ori la parchet pentru declarati,si atat,ne-a spus doar de ce motivele pentru care am fost chemati si perchezitionati,si ca s-a inceput urmarirea relativ penala!
In acest caz tineti cont de prevederea art. 16 , mai sus postat de mine. Si neaparat sa aveti aparator.
Dupa cum spuneti nu ati mai comis fapte antisociale, un lucru ce va avantajeaza la individualizarea pedepsei .

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri nasotescu nasotescu buna ziua alex este numele meu, am si eu o intrebare f serioasa si astept un rasp cat mai curand daca se poate. Aam ajuns la politia dccot pentru ca mi sa ... (vezi toată discuția)
O prietena are dosar penal pt trafic de droguri de mare risc ... Allyson Allyson As mai avea o intrebare..o prietena are dosar penal pt trafic de droguri de mare risc si operatiuni cu produse psihoactive...Avocatul a sfatuit-o sa meargă ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri bojilac bojilac Buna ziua! Intrebarea mea e urmatoarea, care este adevarata lege 143/2000? Am fost prins cu 700 grame de cannabis, sunt in fapta cu un asociat cu care aveam o ... (vezi toată discuția)