avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de droguri

Buna ziua! Intrebarea mea e urmatoarea, care este adevarata lege 143/2000?
Am fost prins cu 700 grame de cannabis, sunt in fapta cu un asociat cu care aveam o firma. el are doi martori care spun ca el vindea, nu exista nici o proba directa cu mine ca vindeam, decat cea de cultivator.
Cei de la procuratura pe foile alea neau scris ceva de genu ca conform legii 143/2000 articolul 2 alineatul 1 miau scris acolo ca risc inchisoare de la 5 la 12 ani.
Intrebarea mea este care este adevarata incadrare pentru articolul 2 alin. 1 si pentru articolul 4 cel cu cultivare pentru consum propriu
Am stat 30 de zile pe arest preventiv acuma mai stau 30 de zile la domiciliu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:16, 24 Iunie 2018
ART. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
............
ART. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Va multumesc frumos ! Deci aceastea sunt adevaratele incadrari. Nu inteleg de ce ne-au pus 5-12 pe articolul 2 alineatul 1, ma gandesc ca e o tehnica de manipulare a domnului procuror.
Suntem primari amandoi fara recidiva sau vreo amenda sau ceva de genu.
Avem sanse sa luom cu suspendare?
Mai ales ca acuma suntem pe arest domiciliar.
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale, asigurati-va apararea.
Mergeti cu rechizitoriul si probele la avocat ca sa va inteleaga situatia.
Se poate ajunge la o pedeapsa cu suspendare dar depinde si cum veti fi aparat de avocat.
Cantitatea este marisoara...
Inca nu am primit rechizitoriul. sper sa ni-l faca in curand. din ce am inteles poate dura pana la 6 luni pana se face rechizitoriul.
Din ce am inteles, eu am mers pe recunoastere cand au spart usa si am cooperat si daca recunoastem ce ne zice procurorul la rechizitoriul nu ar trebui sa beneficiem de sub minimul special pentru pedeapsa? Spun asta in conditia in care nu suntem recidivisti si nu am avut probleme cu legea niciodata. Daca incadrarea pentru trafic este 2-7 ani atunci ar trebui sub-minimul special sa fie de 2 ani si in cazul asta se poate obtine suspendarea nu?
Totodata ma gandesc ca judecatorul decide la final ce considera.
Sunt inscris in programul ANA pentru adictie.
Va multumesc pentru raspunsuri, sa dea dumnezeu sa nu facem puscarie pentru o prostie.
Sa aveti seara minunata!

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)
Droguri Isabela30 Isabela30 Verisorul meu a fost prins cu 300 grame de cannabis si este arestat pe 30 zile ce se poate intampla? (vezi toată discuția)
Constituire grup organizat si trafic de droguri- ce se poate intampla in acest caz ? spawn29 spawn29 Buna ziua! am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns! De o saptamana s-a dispus incepererea urmaririi penale \'\'in rem\'\' ... (vezi toată discuția)