avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de droguri

Buna ziua! Intrebarea mea e urmatoarea, care este adevarata lege 143/2000?
Am fost prins cu 700 grame de cannabis, sunt in fapta cu un asociat cu care aveam o firma. el are doi martori care spun ca el vindea, nu exista nici o proba directa cu mine ca vindeam, decat cea de cultivator.
Cei de la procuratura pe foile alea neau scris ceva de genu ca conform legii 143/2000 articolul 2 alineatul 1 miau scris acolo ca risc inchisoare de la 5 la 12 ani.
Intrebarea mea este care este adevarata incadrare pentru articolul 2 alin. 1 si pentru articolul 4 cel cu cultivare pentru consum propriu
Am stat 30 de zile pe arest preventiv acuma mai stau 30 de zile la domiciliu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:16, 24 Iunie 2018
Eu sunt acuzat de trafic ca si colegul cu care sunt in fapta. Impotriva mea nu au nici o dovada decat suspiciunea rezonabila, si cantitatea de 700 grame cannabis care leau gasit la mine acasa, ei acuzanduma ca impreuna cu el detineam aceasta cantitate pentru a o vinde. Colegul cu care sunt in fapta la randul lui nu a spus nimic despre mine decat c anu stia cu ce ma ocup sau ce fac. Singurul lucru care lam recunoscut e faptul ca am crescuto pentru mine: iar impotriva lui sunt 2 martori care au spus ca el vindea si de mine au spus ca nu stiu nimic.
Avocatul mio spus sa mergem pe articolul 4 alineatul 1.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri, sunt putini oameni carora le pasa de problemele altora.
Sa aveti o zi frumoasa si multa sanatate!
E greu de spus cum ar fi bine sa procedati.
Trebuie vazut exact care sunt probele si cum se pot interpreta în apărarea dvs.
Fiind însă arestat preventiv inițial va fi foarte greu...

Dacă au doar proba cu găsirea canabisului e dificil de spus ce ar ieși dar cantitatea este marisoara...si e posibil ca instanța sa considere ca nu era pentru consum propriu.In astfel de cazuri mai întâi se arestează și apoi se cercetează...desi nu este deloc normal în cazuri ca ale dvs.
Depinde si cum au ajuns la dvs...
Sunt aspecte care trebuie foarte atent analizate de avocatul dvs. pe baza ă ceea ce se afla la dosar...
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)
Droguri Isabela30 Isabela30 Verisorul meu a fost prins cu 300 grame de cannabis si este arestat pe 30 zile ce se poate intampla? (vezi toată discuția)
Constituire grup organizat si trafic de droguri- ce se poate intampla in acest caz ? spawn29 spawn29 Buna ziua! am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns! De o saptamana s-a dispus incepererea urmaririi penale \'\'in rem\'\' ... (vezi toată discuția)