avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Constituire grup organizat si trafic de droguri- ce se ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Constituire grup organizat si trafic de droguri- ce se poate intampla in acest caz ?

Buna ziua! am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns! De o saptamana s-a dispus incepererea urmaririi penale ''in rem'' pentru faptele de constituire a unui grup infractional organizat,trafic ilicit de droguri de risc(cannabis). A fost gasita asupra mea o cantitate sub un gram de cannabis! va rog sa-mi spune-ti ce urmari ar avea asupra mea si in ce masura se poate rezolva in situatia in care eu nu am facut asa ceva doar am consumat! Si de ce nu am fost arestat cand am fost audiat?
nu este o situatie chiar asa de roz daca ati detinut un drog

Art. 2. - (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.
daca ai UN AVOCAT BUN,nu ai antecedente penale sau nu esti recidivist,si nu esti considerat pericol pt societate (cu poate fi un traficant...),atunci poate iei cu suspendare
Este greu de spus ceva fara a se vedea dosarul de avocat.
Acuzatiile sunt grave dar din ceea ce ziceti dvs. ar fi vorba de consum.

Probabil ca s-au si vandut cate ceva narcotice...

Daca doar ati consumat nu era necesar sa va aresteze.

Este cineva arestat in cauza?

Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca recunoasteti fapta, avand in vedere ca sunteti infractor primar, cred ca instanta poate considera suficienta pentru atingerea scopului de preventie generala si speciala, aplicarea unei amenzi.
In conditiile in care atitudinea dvs. este in sensul regretarii faptei, comise avocatul va reusi sa obtina 1 an cu suspendare.
Nu trebuie sa asteptati pana ajungeti in instanta, asa ca incepeti sa cautati un profesionist pe penal.
Doamna v-a sfatuit deosebit de bine.

Pe noua lege nu prea exista practica in prezent.
Pe vechea lege lucrurile erau destul de simple daca va angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri bojilac bojilac Buna ziua! Intrebarea mea e urmatoarea, care este adevarata lege 143/2000? Am fost prins cu 700 grame de cannabis, sunt in fapta cu un asociat cu care aveam o ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)
Substante ilegale Johny18 Johny18 Acum cateva zile am venit din Anglia cu cateva grame de \"iarba\" fara sa imi dau seama ca e ceva ilegal si am fost prins de politia din oras la mine....le.am ... (vezi toată discuția)