avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna

Lucrez 6 ore pe zi, as vrea sa intreb pentru a primi indemniztia pentru crestere copil trebuie neaparat sa imi scot concediu medical?
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
Rebeka38, utilizator
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 14:03, 23 Iulie 2010
nu are legatura una cu alta.veti primi ca indemnizatie de maternitate 85% din media veniturilor dvs pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului
Certificatele medicale se elibereaza numai pentru pre si post natal , adica pentru sarcina si lehuzie . Daca este in avantajul dvs. dupa implinirea celor 42 de zile de la nastere puteti solicita concediu pentru cresterea copilului de pana la 2 ani , valoarea indemnizatiei fiind de 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului . Pentru acordarea acestei indemnizatii nu va trenuie certificate medicale , intocmiti documentatia specifica pe care o depuneti la primaria teritoriala . Pentru a beneficia de indemnizatia pentru sarcina si lehuzie , pentru aceasta perioada trebuie sa prezentati certificate medicale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post-natal alexa1305 alexa1305 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cele 126 de zile de concediu pre si post-natal, de asemenea si indemnizatia de maternitate de 2 ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)