avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintarea postului in contract de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintarea postului in contract de munca pe perioada DETERMINATA?

Buna ziua.
Am fost angajata cu contract de munca pe perioada DETERMINATA, incepand cu data de 20.04.2010, iar pe data de 01.07.2010 am fost anuntata ca se desfiinteaza postul pe care am fost angajata.

Va rog frumos sa-mi spuneti, daca acest contract era incheiat pe perioada DETERMINATA (de 6 luni), nu trebuia sa fie respectata aceasta perioada? Mentionez ca firma nu intimpina nici macar dificultati economice.

Va multumesc mult de tot pt raspuns. O zi buna tuturor.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 17:14, 23 Iulie 2010
Daca considerati ca ilegala concedierea, atacati in instanta decizia de concediere.
I.Indiferent daca un salariat este incadrat pe durata determinata sau nedeterminata, societatea poate desfiinta postul respectiv.
II.Daca puteti dovedi ca societatea nu a respectat art. 65 alin. (2) atacati decizia de concediere.

Legea nr. 53/2003 - CODUL MUNCII

ART. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.
Codul muncii nu face distinctie intre angajati (cu contract pe perioda nedeterminata sau determinata) atunci cand se refera la concedieri pe motive ce nu-i sunt imputabile angajatului, respectiv desfiintarea locului de munca.
Important este ca desfiintarea sa fie efectiva si sa aibe un motiv serios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Justificare concediere art. 65/66 cm suciu_diana suciu_diana Buna seara, as dori sa va intreb daca la concediere individuala (desfiintarea postului) angajatorul nu ar avea obligatia sa prevada care sunt cauzele ... (vezi toată discuția)
Decizie desfiintare post part-time TEF TEF Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie de desfiintare post incadrat cu norma redusa de 2 sau 4 ore. Care sunt motivele invocate si pasii care trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala din motive care nu tin de persoana salariatului calinescovici calinescovici Sunt încadrat din anul 2004,la o societate al carui unic actionar este Consiliul Municipal,în funcţia de inspector protecţie civilă, cumulând pensia ... (vezi toată discuția)