avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... scadenta anticipata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

scadenta anticipata

buna seara.am o problema.bunicamea are un card de credit la o banca si mi'a facut scadenta anticipata acum o sa ii puna poprire pe pensie sau o sa fiu la o firma de recuperare si o sa fac o esalonare cu ei?daca imi pune proprire pe pensie cat are dreptul sa opreasca ea are pensie 680 de lei.va multumesc
Cel mai recent răspuns: SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL , Consilier juridic 00:33, 24 Iulie 2010
226.6
poprirea nu poate sa fie mai mare de 1/3 din venituri....nu inteleg de ce banca a declarat creditul scadent pentru ca in mod normal nu au voie sa faca asta decat daca aveti intarzieri la plata....referitor la firma de recuperari,nu este obligatoriu sau nu este o regula ca ei sa se ocupa de recuperarea creditului, depinde de politica bancii in acest sens....si daca vorbiti de esalonare, depinde de contractul incheiat intre banca si firma de recuperari....daca vb de un contract de cesiune creanta, atunci firma de recuperari poate dispune de incasare asa cum doreste....avand in vedere ca ei sunt titularii de creanta in urma cesiunii....daca vorbim de un contract de mandat...atunci firma de recuperari nu va avea dreptul sa reesaloneze debitul decat cu acordul bancii...pentru ca banca inca este titularul principal de creanta.....bafta!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca albinet albinet Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris? (vezi toată discuția)
Executat silit apoi cesionat mgyom mgyom Salut, Ar dori un raspuns la o intrebare. Am luat un credit auto in 2008 de la o banca pe care dupa un timp nu l-am mai putut plati din motivul ca am fost ... (vezi toată discuția)
Banca-creanta preluata de firma de recuperari-executare selira selira ce se intampla cu creditul si imobilul meu daca datoria deja a fost preluata de o firma de recuperari creante si sunt chemata in fata unui executor 1. in ce ... (vezi toată discuția)