buna seara.am o problema.bunicamea are un card de credit la o banca si mi'a facut scadenta anticipata acum o sa ii puna poprire pe pensie sau o sa fiu la o firma de recuperare si o sa fac o esalonare cu ei?daca imi pune proprire pe pensie cat are dreptul sa opreasca ea are pensie 680 de lei.va multumesc
poprirea nu poate sa fie mai mare de 1/3 din venituri....nu inteleg de ce banca a declarat creditul scadent pentru ca in mod normal nu au voie sa faca asta decat daca aveti intarzieri la plata....referitor la firma de recuperari,nu este obligatoriu sau nu este o regula ca ei sa se ocupa de recuperarea creditului, depinde de politica bancii in acest sens....si daca vorbiti de esalonare, depinde de contractul incheiat intre banca si firma de recuperari....daca vb de un contract de cesiune creanta, atunci firma de recuperari poate dispune de incasare asa cum doreste....avand in vedere ca ei sunt titularii de creanta in urma cesiunii....daca vorbim de un contract de mandat...atunci firma de recuperari nu va avea dreptul sa reesaloneze debitul decat cu acordul bancii...pentru ca banca inca este titularul principal de creanta.....bafta!!