avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general evaluarea datoriilor in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

evaluarea datoriilor in valuta

am avut un control de fond si mi-a stabilit suplimentar impozit pe profit ca urmare a faptului ca nu am evaluat datoriile in valuta la cursul de la 31 dec. la dec cursul de schimb a scazut si tb sa inregistrez dif de curs valutar favorabile. Cum voi inregistra eu aceasta deficienta stabilita de ei?
am o varianta mi-o poate comenta cineva?
167=765 dif fav de curs
6581=441 imp stabilit suplimentar
441=5121 cand il platesc
nu vreau sa influientez rezultatul anului urmator
va multumesc astept variante

Cel mai recent răspuns: florentyna , utilizator 13:26, 30 August 2007
Curioasa treaba.Eu nu am evaluat la sfarsitul anului datoria de la leasing, chiar daca contractul este in valuta.Am gandit-o asa:
Factura vine in lei, plata se face in lei. Eu am evaluat doar disponibil la banca, casa in valuta si datoria neachitata catre furnizorii care mi-au emis facturi in valuta.Astept cu nerabdare si alte pareri.O intrebare si daca am credit in valuta la fel se face?
multumesc pentru raspuns
conform ordinului 1752/2005 sectiunea 7 pct59 al1, amintit de cei de la dgfp , cred ca trebuie evaluate toate DATORIILR in valuta, deci si creditele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare leasing florentyna florentyna La sfarsitul anului 2006 aveam in derulare un lcontract de leasing inckeiat in USD. In iunie 2007 am avut control de fond si finantele mi-au calculat ... (vezi toată discuția)
665/765 si 668/768 - conform ordin 3055 romicichi romicichi Buna ziua. Din cate am inteles, se folosesc 665/765 pt. evaluarea creantelor, datoriilor , disponibilitatilor din banca,casa, etc. exprimate in valuta, iar ... (vezi toată discuția)
Diferentele de curs valutar la un leasing financiar iuli-ana iuli-ana am un contract de leasing financiar la care am inregistrat valoarea in 167 iar acum imi vin facturile de leasing in care am : capital, diferente curs rata, ... (vezi toată discuția)