Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →
Buna ziua. Din cate am inteles, se folosesc 665/765 pt. evaluarea creantelor, datoriilor , disponibilitatilor din banca,casa, etc. exprimate in valuta, iar 668/768 pt. cele in lei a caror decontare se face in functie de cursul unei valute. Am urmatoarele intrebari: soldul lui 167(leasing financiar) la sf. an 2009 este la cursul istoric, lunar am facut evaluarea decontarilor ratelor si dobanzii prin compararea cursului istoric cu cursul din factura lunara astfel:
% = 404
167 -rata la curs istoric
4426
765/665 - dif. favor./nefav. intre curs istoric si curs din fact.
Trebuie sa fac evaluarea soldului 167 de la sfarsitul anului 2009 la curs BNR de la sf. an 2009 ? Care sunt inregistrarile in acest caz?
In cazul facturilor lunare de rata si dobanda, evaluarea o fac la curs BNR de la sf. lunii in fct. de curs istoric sau de curs de facturare ?
Pentru soldul 411 si 401 de la sf. an 2009 se fac evaluari la curs BNR separat pt. fiecare factura din componenta soldului, chiar daca fact. au vechime de 2 -3 luni?
~ final discuție ~