am primit 1,6 ani cu suspendare si 2 ani termen de incercare pe data de 18 dec 2007 pentru accident rutier soldat cu victima ,ce trebuie sa fac pentru a avea cazierul curat?#-o
Dacă nu ati mai săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84 C.pen. , atunci sunteti reabilitat de drept.
Termenul de incercare este de 3,6 ani (se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani).
Prin urmare, va interveni reabilitarea de drept a dvs in cursul anului 2011 ... iunie 2011.
Cand se termina perioada de incercare , daca in aceasta perioada nu ati mai comis infractiuni, v-ati achitat obligatiile civile , ati respectat toate conditiile impuse in aceasta perioada, veti fi reabilitat de drept.
Termenul dvs. de incercare este de 3 ani si 6 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, iar la implinirea lui veti fi reabilitat de drept in situatia in care in acest termen nu veti savarsi o noua infractiune si nici nu se revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei in conditiile art 83-84 c.pen.
Abia dupa expirarea termenului de incercare daca veti constata ca totusi pedeapsa inca mai figureaza in cazier, va fi necesar sa va adresati instantei de judecata cu o actiune prin care sa solicitati sa se constate ca intervenit reabilitarea de drept.
Concluzie: la acest moment nu aveti ce sa faceti pentru a avea cazierul "curat".:sorry:
Cazier
homonai
Intrebarea mea este ca am un proces penal incheiat pentru lovire si alte violente, cu o condamnare de 2 ani cu suspendare. Asta inseamna un cazier patat. Va fi ... (vezi toată discuția)
Stergere cazier
Cosmin1984
Buna ziua,
In data de 15.11.2011 a devenit definitiva sentinta potrivit careia sunt condamnat la pedeapsa de 10 luni închisoare. În temeiul art. 71 C.p., ... (vezi toată discuția)