avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am luat o teapa pe okazii...ce pot face?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am luat o teapa pe okazii...ce pot face?

Buna,numele meu este Alin si sunt din Alba Iulia.Banuiesc ca stie toata lumea site-ul Okazii.ro.Sunt utilizator cam de 3 ani si am destul de multe tranzactii finalizate cu succes,chiar si in localitati mai indepartate.
Cam de doua saptamani am vazut un anunt care mi-a atras atentia,un telefon dorit de multa vreme si era si convenabil la pret.Intru pe forum si incerc sa reduc din pret,cum fac de fiecare data, nu reusesc,asa ca il intreb daca vrea un telefon de la mine la schimb...el accepta,dar cu conjditia sa nu trimita primul.Avea destul de multe calificative pozitive,asa ca am mers la posta si l-am trimis.
Acum baiatul nu raspunde nici la telefon nici la mail...pachetul nu a ajuns nici in zi de azi si de el n-am cum sa dau ca sta si departe de mine...
Am ramas cu telefonul dat si nu am primit nimic in schimb..telefonul valora cam 400 lei...imi mai pot recupera banii sau telefonul?
cu respect,
Alin
Cel mai recent răspuns: aziddo , utilizator 19:20, 27 Iulie 2010
buna. si eu am patit ceva asemanator dar din pacate adresa lui era de la o cp inchiriata, poate tu ai adresa lui asa poti sa il dai la politie si depune reclamatie la opc
imi mai pot recupera banii sau telefonul?

Nu sunteti singura persoana aflata in aceasta situatie. Parerea mea este ca nu veti putea recupera nici banii si nici telefonul deoarece exista prea putine elemente care ar putea sa duca la identificarea celeilalte persoane.
ai putea totusi sa incerci. Du-te la politie si depune plangere pentru inselaciune. Poate in urma cercetarilor se descopera faptasul....
aziddo a scris:

Buna,numele meu este Alin si sunt din Alba Iulia.Banuiesc ca stie toata lumea site-ul Okazii.ro.Sunt utilizator cam de 3 ani si am destul de multe tranzactii finalizate cu succes,chiar si in localitati mai indepartate.
Cam de doua saptamani am vazut un anunt care mi-a atras atentia,un telefon dorit de multa vreme si era si convenabil la pret.Intru pe forum si incerc sa reduc din pret,cum fac de fiecare data, nu reusesc,asa ca il intreb daca vrea un telefon de la mine la schimb...el accepta,dar cu conjditia sa nu trimita primul.Avea destul de multe calificative pozitive,asa ca am mers la posta si l-am trimis.
Acum baiatul nu raspunde nici la telefon nici la mail...pachetul nu a ajuns nici in zi de azi si de el n-am cum sa dau ca sta si departe de mine...
Am ramas cu telefonul dat si nu am primit nimic in schimb..telefonul valora cam 400 lei...imi mai pot recupera banii sau telefonul?
cu respect,
Alin

Cred ca raspunzatori sunt si detinatorii siteului prin asigurarile pe care le ofera. Este o incercare.
Emil

Cred ca raspunzatori sunt si detinatorii siteului prin asigurarile pe care le ofera. Este o incercare.
Emil

Detinatorii site-ului nu sunt raspunzatori pt modul in care isi executa obligatiile contractuale utilizatorii. In momentul in care cele doua persoane s-au pus de acord sa cumpere, respectiv sa vanda, site-ul este un tert oarecare. Ca unul dintre ei il inseala pe celalalt, site-ul nu are nicio vina. Daca nu ma insel, okzii.ro chiar atentioneaza asupra acestui aspect.

Alte discuții în legătură

Colet deteliorat de firma de curierat, cum imi pot recupera banii? Nyykk Nyykk Buna ziua, In data de 21.09.2015 am trimis prin anuntul postat pe siteul X, un colet. Cei de la curierat au pierdut AWB-ul coletului si au livrat din ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau frauda ?!? tabooo tabooo Tin sa mentionez ca sunt utilizatorul siteului de licitatii binecunosctu okazii iar de curand am licitat pentru un telefon. Toate bune si frumoase pana cand am ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in acest caz? - inselatorie online bia99 bia99 buna ziua, am achizitionat de pe un site online o tableta in valoare de 1500 ron, insa am primit o replica. ce as putea face in acest caz ? am sa incerc sa ... (vezi toată discuția)