Armenteros a scris:
Asociatia de Proprietari/Locatari nu are nicio competenta de a se amesteca in relatiile contractuale dintre dumneavoastra, ca proprietar, si chirias. Este o problema care va priveste strict personal.
Dar daca apartamentul dumneavoastra inregistreaza restante la intretinere, dupa 90 de zile Asociatia va poate actiona in instanta. Conform Legii 230/2007, Asociatia se indrepta impotriva proprietarului. El figureaza in acordul de asociere, in scriptele asociatiei.
"Art. 50. - (1) Asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit".
In cazul in care se ajunge la proces, abia atunci, dumneavoastra, in calitate de proprietar, va puteti apara prezentand contractul de inchiriere pe care il aveti cu chiriasul. In acel moment, se ajunge la disjunctia dosarului: adica vor exista doua procese: Asociatia impotriva dvs si dvs. impotriva chiriasului.
Avand in vedere ca asociatia nu este parte in contractul de inchiriere, nu poate condamna direct chiriasul sa plateasca asociatiei, ci vor trebui sa se faca doua condamnari> proprietar fata de asociatie si chirias fata de proprietar. Ok, dar cum pot eu sa constrang chiriasul fara sa fiu dat in judecata de asociatie? Sa presupunem ca nu vreau rezilierea contractului(chiria se plateste fara mari probleme)...am eu interes sa il chem in judecata pentru plata catre asociatie a datoriilor? In ce temei? O actiune personala nascuta din contract? Si presupun ca e nevoie si de introducerea asociatiei in proces, pentru opozabilitate...?