In imobilul asociatiei de proprietari exista un apartament proprietatea primariei, inchiriat.
Chiriasii figureaza cu restante mari, prin neplata cotelor la intretinere de mai mult de trei luni.
Art. 24 lit c din Legea nr.114/1996, modificata(2008) prevede ca "Rezilierea contractului de inchiriere se face inainte de termen, la cererea asociatiei de proprietari, daca acel chirias nu a platit pe trei luni cotele de intretinere"
Prev art 24/c se aplica si in cazul locuintei sociale.
Daca Primaria nu reziliaza contractul, pot sa formulez cerere de chemare in judecata pentru a obtine rezilierea contractului, evacuarea chiriasului si obligarea proprietarului la plata cotelor restante?
Tratati primaria ca pe oricare alt proprietar. Formulati si trimiteti o notificare catre primarie prin care solicitati sa plateasca intretinerea termen de 15 zile. Cu confirmare de primire. Apoi formulati actiune in instanta impotriva primariei.
Daca folosesc o locuinta sociala probabil ca neplata se datoreaza problemelor financiare, nu relei vointe. Poate ar fi mai bine sa incercati intai o solutionare amiabila in care sa la amintiti si de dispozitiile L 230/2007. In fond, sunt atatia proprietari care nu isi platesc cheltuielile mult mai multe luni.
@avocatbadoiu
Chiriasii respectivi beneficiaza de toleranta de cel putin 18 ani, in plata restantelor, si s- au obisnuit cu aceasta stare!
Sunt 9 persoane in apartament, doua "muncesc" si restul "completeaza" de unde, cum si cand pot, prin furturi! In acest caz se exclude solutia amiabila!
@adriantot
Multumesc, mi- ati dat ideea invocarii si a prevederilor art.58 alin.2 din Legea 230/2007 in Notificarea pe care am inaintat- o Primariei:) Le-am dat termen de 30 zile in solutionarea problemelor notificate:
-reziliere contract de inchiriere
-evacuare chirias
-plata restantelor catre asociatie, datorate de chirias.
In caz de neluare a masurilor legale, vom actiona Primaria in Instanta si vom solicita instituirea privilegiului imobiliar, drepturi prev de art.50 alin 1 si 51alin 1 din Legea 230/2007.
D-le. adriantot,:bow: , cu multumiri:)
Evacuare
georgescu_m
Buna ziua, am urmatoarea speta : chiriasul, o societate comerciala, nu a mai platit chiria, cea mai indepartata factura datand din ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)