avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reziliere contract de inchiriere ceruta de asociatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reziliere contract de inchiriere ceruta de asociatia de proprietari

In imobilul asociatiei de proprietari exista un apartament proprietatea primariei, inchiriat.
Chiriasii figureaza cu restante mari, prin neplata cotelor la intretinere de mai mult de trei luni.
Art. 24 lit c din Legea nr.114/1996, modificata(2008) prevede ca "Rezilierea contractului de inchiriere se face inainte de termen, la cererea asociatiei de proprietari, daca acel chirias nu a platit pe trei luni cotele de intretinere"
Prev art 24/c se aplica si in cazul locuintei sociale.

Daca Primaria nu reziliaza contractul, pot sa formulez cerere de chemare in judecata pentru a obtine rezilierea contractului, evacuarea chiriasului si obligarea proprietarului la plata cotelor restante?

Multumesc pentru atentie:)




Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 20:29, 19 Octombrie 2010
In temeiul disp art 50 din L nr 230/2007,aveti dreptul sa investiti instanta de judecata cu solutionarea actiunii avand ca obiect cererile mentionate
Tratati primaria ca pe oricare alt proprietar. Formulati si trimiteti o notificare catre primarie prin care solicitati sa plateasca intretinerea termen de 15 zile. Cu confirmare de primire. Apoi formulati actiune in instanta impotriva primariei.
Daca folosesc o locuinta sociala probabil ca neplata se datoreaza problemelor financiare, nu relei vointe. Poate ar fi mai bine sa incercati intai o solutionare amiabila in care sa la amintiti si de dispozitiile L 230/2007. In fond, sunt atatia proprietari care nu isi platesc cheltuielile mult mai multe luni.
@avocatbadoiu
Chiriasii respectivi beneficiaza de toleranta de cel putin 18 ani, in plata restantelor, si s- au obisnuit cu aceasta stare!
Sunt 9 persoane in apartament, doua "muncesc" si restul "completeaza" de unde, cum si cand pot, prin furturi! In acest caz se exclude solutia amiabila!

@adriantot
Multumesc, mi- ati dat ideea invocarii si a prevederilor art.58 alin.2 din Legea 230/2007 in Notificarea pe care am inaintat- o Primariei:) Le-am dat termen de 30 zile in solutionarea problemelor notificate:
-reziliere contract de inchiriere
-evacuare chirias
-plata restantelor catre asociatie, datorate de chirias.
In caz de neluare a masurilor legale, vom actiona Primaria in Instanta si vom solicita instituirea privilegiului imobiliar, drepturi prev de art.50 alin 1 si 51alin 1 din Legea 230/2007.
D-le. adriantot,:bow: , cu multumiri:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere apartament. vladuadi vladuadi Buna ziua. Situatia este urmatoarea: un apartament inchiriat pentru o perioada de 3 ani; chiriasul nu si-a achitat obligatiile ce-i revin din cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Evacuare georgescu_m georgescu_m Buna ziua, am urmatoarea speta : chiriasul, o societate comerciala, nu a mai platit chiria, cea mai indepartata factura datand din ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)
Chirias care nu plateste intretinerea si chiria : solutie? draganrandrei draganrandrei Buna ziua, Am intocmit un contract de inchiriere pentru un imobil proprietate personala. Dupa trecerea iernii restantele la intretinere sunt mai mari de ... (vezi toată discuția)