Acum cativa ani s-a realizat un singur titlu de proprietate pe mai multe terenuri. Coproprietarii acelui titlu sunt eu, sora mea si doi frati ai tatalui meu care era decedat in momentul intocmirii titlului de proprietate. Mentionez si ca unul din cei doi unchi ai mei a decedat intre timp,dar are 2 copii majori.
Acum as dori sa dezmembrez partea mea.
Problema este ca sora mea ar fi de acord sa-mi cedeze partea ei. Nu stiu cum as putea sa realizez notarial aceasta cedare de drepturi ale surorii mele in favoarea mea,inainte de realizarea dezmembrarii pentru a putea realiza schita cumuland partea mea si a surorii mele si a putea intabula direct pe mine si partea ei.
Pe titlul de proprietate exista specificatia unui numar de schita de dezmembrare care face parte integranta la realizarea acelui titlu de proprietate. Va rog sa-mi spuneti ce este acea schita, daca ar fi de ajuns pentru cedarea drepturilor de catre sora mea si daca mi-i se poate elibera o copie de la OCOT.
Aveti dreptate.Este vorba de o mostenire de la bunici, dar nu stiu cum sa procedez sa coste mai putin. Daca s-ar puea as dori sa evit realizarea schitei de dezmembrare si intabularea separata a partilor ce-mi revin mie si surorii mele, dupa care sa urmeze cedarea si din nou intabularea pe mine a partii ei.
e partaj de fapt si nu dezmembrare..
apoi tre facuta succesiunea...dupa bunici
despre costuri ...ele sunt mici oricum..3 la suta la stat si 3 la suta la un avocat mai putin pretentios pt o avere.
merita cred..:D
Dumneavoastra doriti de fapt o iesire din indiviziune (nu dezmembrare :) ).
In situatia data, aceasta se poate cere oricind, insa va veti lovi de necesitatea dezbaterii succesiunii celor decedati, pentru a se putea stabili si individualiza partea care vi se cuvine ca bun determinat. Daca este vorba numai de o cota parte ideala din drept, aceasta se poate stabili, deoarece, acei doi copii ai unchiului dvs., vin la mostenire in numele si in dreptul lui, putind fi introdusi in actiune in numele tatalui lor, tocmai in calitate de mostenitori.