avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacarea titlului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacarea titlului de proprietate


Buna ziua mă numesc Marius şi am o problemă : bunicul meu a fost căsătorit de două ori , din prima căsătorie are 5 fete (mama lor a decedat)din a doua cu bunica mea are un băiat (tatăl meu), aşa ,bunicul a decedat în urmă cu 60 de ani, bunica mea prin anii 1990-1993 ,a revendicat 84 arii teren pe care le-a trecut pe ea .Dupa decesul ei sa inceput succesiunea, între timp a decedat şi tatăl meu ,Bunica mea fiind mama vitrega la cele 5 fete (nu există nici un act de adoptie a fetelor),singurul mostenitor a considerat notarul ca este tatal meu ,dupa decesul lui mama eu si fratele meu am mostenit cele 84 arii teren .sa facut intabularea sa facut succesiunea ,sa facut dezmembrarea ,am primit fiecare ce se cuvinea conform legii .Acuma copii celor 5 fete ataca titlul de proprietate a lui bunica pe cele 84 de arii ,pretinzand drept de mostenitori si ei. Specific , ca notarul a dat drept mostenitori in urma decesului lui tata pe mama ,pe mine pe fratele meu. Noi am gasit cumparator la 60 de arii de teren dar nu stim daca ei ataca titlul de proprietate ,ce sa facem .Noi suntem la zi cu totul,cu certificat de mostenitor,act autentic de partaj voluntar imobiliar cu dezmembrare, impozit platit ,schita de ta topograf,certificat de urbanism,inrecistrat la OCOTA

CU respect Marius
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 04:30, 28 Mai 2011
Pentru inceput trebuie stiut daca bunica a revendicat cei 84 de ari de teren ca sotie a bunicului tau, adica terenul respecitv a apartinut bunicului inital si bunica la revendicat, caz in care cele 5 fete ar avea dreptul la o parte din teren.

In cazul in care cei 84 de ari nu au apartinut bunicului, cele 5 femei nu au drept de succesiune, avand in vedere ca terenul a fost revendicat dupa decesul bunicului iar fetele nu era legal ficele bunicii. fiul bunicii este singurul succesor, cu exceptia situatiei in care exista alti copii din partea bunicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacarea unui titlu de proprietate ? fanamarius fanamarius Buna ziua mă numesc Marius şi am o problemă : bunicul meu a fost căsătorit de două ori , din prima căsătorie are 5 fete (mama lor a decedat)din a doua ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vînd un teren fanamarius fanamarius Buna ziua ma numesc Marius si am o intrebare ; in urma decesului tatalui meu , impreuna cu mama si fratele meu am mostenit 84 arii de teren ,in urma ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate ionut daniel ionut daniel Un titlu de proprietate emis in anul 1994 cu legea 18/1991,pe un teren revendicat de bunica mea poate fi atacat in instanta acum de fratii vitregi ai tatalui ... (vezi toată discuția)