avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Daca dupa terminarea ajutorului de somaj ( 12 luni ) am fost angajat o perioada de o luna(30 zile), mai pot beneficia de ajutor de somaj ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:36, 26 Iulie 2010
am citit în altă discuţie de pe acest forum că trebuie să ai 12 luni din 24 lucrate pentru a beneficia de şomaj.
1. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj oricand indepliniti conditiile legale:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.;
- sa aveti lucrate si cotizate la somaj 12 luni in ultimele 24 de luni.
2. Perioadele in care ati beneficiat de indemnizatie decsomaj nu sunt perioade de stagiu de cotizare la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie somaj ciflorica ciflorica Va rog mult sa imi spuneti daca pot beneficia de somaj in cazul in care in ultimele 24 luni(in ordine cronologica) am lucrat astfel: 10luni lucrate, apoi 9luni ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul somajului ContSters103795 ContSters103795 18.o8.2008 pana la 31.07.2009 somaj. 01.08.2009 pana la 31.08.2009 angajat. mai pot beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)
Daca demisionezi, poti sa intri in somaj? NONIE NONIE Daca o persoana dupa ce a lucrat 9 luni de zile cu carte de munca si isi da demisia, are voie sa intre in somaj?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)