avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand pot beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand pot beneficia de pensie?

sunt nascuta in data de 5/11/1953 sex Feminin
am muncit ca angajata 21 de ani plus 7 la colectiv in total am 28 ani de munca,am crescut 10 copii intrebarea e cand voi putea iesi la pensie..va multumesc
Puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta in iunie 2011, atunci cand veti implini 57 de ani si 7 luni, varsta fiind redusa cu 2 ani pentru ca ati nascut si crescut 10 copii. Pentru cei 7 ani lucrati la CAP o sa va trebuiasca adeverinta cu normele agricole realizate, atunci cand veti depune dosarul la casa de pensii.

Raspunsul meu este dat in functie de prevederile legislatiei in vigoare acum. Reveniti cu intrebarea, din 01.01.2011 vom avea o alta lege care va reglementa acordarea pensiilor in sistemul public.
Va multumesc pt răspuns! Credeam ca la 3 copii se scade un an dar se pare ca legile se schimba sau ASA au fost dintotdeauna! Sper sa ies la pensie in Iunie 2011 sa nu apuce a se schimba legile din nou!oricum va multumesc;)
Iar eu, citind prevederea cu reducerea varstei standard de pensionare pentru numarul copiilor nascuti si crescuti, tocmai am constatat ca v-am dat un raspuns gresit. De cate ori ma grabesc, gresesc! :(

Acesta este art. 48 ind. 2, alin. (1) din Legea nr. 19/2000:
(1) Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare şi care au născut cel puţin 3 copii şi i-au crescut până la vârsta de 10 ani beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare după cum urmează:
a) cu un an - pentru 3 copii;
b) cu doi ani - pentru 4 sau mai mulţi copii.


Ca sa beneficiati de reducerea varstei standard de pensionare prevazuta mai sus, trebuie sa fi realizat stagiul complet de cotizare de 29 de ani si 2 luni. Or, nu ati lucrat in total 29 de ani si 2 luni.

In aceste conditii, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta in iunie 2013, cand veti implini 59 de ani si 7 luni.
Imi cer scuze pentru greseala.
Am înţeles acum!multumesc!=D>
Discutand cu mama mea despre pensionare si răspunsurile pe care ni le-ATI dat la întrebările noastre mai avem ceva nelamuriri!ea a muncit 7 ani la colectiv înainte de a se angaja si 21 de ani k angajata! In acest timp cant a fost angajata a mai lucrat la colectiv cu norme cu parcele cum era pe vremea respectiva si a născut si crescut 10 copii?muncind ASA tot nevoie de 29de ani si 2 luni ii trebuie sa fi muncit ca sa se pensioneze??? Si care sunt condiţiile speciale ca sa beneficiezi de pensie cu reducere sau ceva de genul!?sper sa intelegeti întrebările noastre! Multumes!

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata lucian75 lucian75 va rod daca se poate sa ma ajutati cu o informatie legata de pensionarea anticipata. ptr o femeie nascuta in 1955 cu o vechime in munca de 21 ani (nu stiu ... (vezi toată discuția)
Cumul conditii speciale si ani crestere minori Ema10 Ema10 Buna ziua, Am o situatie un pic confuza privind decizia de pensionare si v-as ruga daca puteti sa imi dati un sfat. Am primit decizia de respingere a ... (vezi toată discuția)
Pensii best_liviu25u@yahoo,com best_liviu25u@yahoo,com Sotia nascuta in 1953 20 Oct,a nascut 4 copii.Cand poate iesii la pensie,are 14ani si 6 luni vechime. (vezi toată discuția)