avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie de construire

Bună ! Sunt proprietarul unei suprafețe de teren care se află între blocuri și pe care am amplasat acum 4,7 ani o baracă din metal, care este demontabilă. Am depus acum două luni și jumătate ,din nou și iar, din nou, o a nuștiu câta cerere, pentru împrejmuirea proprietății, depunând toate actele necesare pentru aceasta ,la Primărie, primind un număr de înregistrare . Trecând 30 de zile de la depunerea ultimei cererii, nu am primit nici acum un răspuns . Am fost în audiență , la domnul primar ,pentru a afla de ce nu mi-se aprobă aceea cerere ,iar domnul primar mi-a răspuns- citez ...,,că, până nu îmi iau baraca de pe terenul pe care sunt propietar nu îmi va da nici un fel de autorizație , iar dacă nu îmi convine ,să intentez proces cui vreau eu...,,, închei citatul .
Menționez ,că la o distanță de 200 de metri ,mai jos de terenul meu ,un alt propietar, are în construicție o cladire, care se află, tot între blocuri.
Am fost din nou în audiență , și am primit același răspuns din partea dumnealui .
După această ultimă audiență,am fost la compartimentele care se ocupă cu aceste autorizări și am primit din partea șefului biroului urbanism din cadrul Primăriei , același răspuns pe care m-i la dat domnul primar - citez ...,,.. până nu îmi iau baraca de acolo nu primesc autorizație...! închei citatul .
Ce mă sfătuiți să fac în acest caz ?
Mulțumesc !
Cu stimă!
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 13:29, 26 Iulie 2010
Pentru amplasarea acelei "baraci metalice" ati obtinut autorizatie?
sunt 4,7 ani de când stă pe terenul meu și nimeni nu m-a întrebat ceva .
De ce ? este așa relevant, acea baracă , pentru a obține o autorizație de împejmuire /construire; ce demersuri trebuie să fac ? Nu uitați sunt propietar pe acel teren . Primeam cumva autorizație dacă nu era baraca metalică demontabilă în 30 de minute , amplasare care este categorisită în clasa ,, provizorii,,!?
Pentru orice lucrare, inclusiv montarea unei constructii provizorii este nevoie de o autorizatie de construire.
Reveniti la serviciul urbanism si solicitati un raspuns la cererea dumneavoastra. Incheiati prin a le comunica ca in cazul in care nu vor da curs nici acestei cereri o sa va adresati instantei si o sa solicitati daune cominatorii.
Ati obtinut certificatul de urbanism?
Buna ziua !Da, am un certificat de urbanism datând din luna a patra 2008.

Alte discuții în legătură

abuz sau reavointa rrobi rrobi in urma unei dispoziții eliberată și aprobată în anul 2006, de Primarul municipiului, în baza Legii 10/2001, nu am primit nici un act de punere ... (vezi toată discuția)
Ce acte îmi trebuie pt. a ridica o hala metalica sau din lemn, ... Teodor240723 Teodor240723 Ce acte îmi trebuie pt. a ridica o hala metalica sau din lemn, demontabila fara fundatie pe teren propriu? (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie magazin eX3nna eX3nna Buna ziua. Nu stiu daca am postat unde trebuie. Am si eu o problema. Am o casa la tara + teren (la vreo 60 km de Bucuresti, aproape de Videle) si as dori ca ... (vezi toată discuția)