buna ziua.
as dori informatii legate de comercializarea produselor traditionale.
va exemplific: pot sa comercializez de exemplu carnati ,sunci si carne afumata in gospodaria proprie in conditii de igiena foarte bune?spre exemplu cei care vand in targirile de produse traditionale sunt producatori autorizati sau detin un srl sau af?
va multumesc.
Comercializarea produselor traditionale se face in spatii bine delimitate cu aprobarea ANSVSA ,de obicei in piete autorizate d.p.d.v.sanitar veterinar.Pot fi comercializate produse obtinute din materie prima ce nu are la baza substante chimice,sa fie furnizate de la locul de producere a produsului primar catre consumatorul final.
Comerciantul l trebuie sa posede certificat de producator vizat de primaria din care provine.Produsul expus spre vanzare sa fie aprobat de Directia Sanitar Veterinara si Siguranta Alimentelor in baza Ordinelor ANSVSA nr.301/2006 si 209/2007(adica sa existe certificare ca produsul traditional poate fi consumat.Se pot elibera certificate de produse traditionale pe categorii de subproduse de catre DSVSA .
Comerciantul trebuie sa respecte normele sanitar veterinare dar si cele igienico-sanitare(caz particular produsele de patiserie ce se comercializeaza in conditii deosebite : producere, ambalare ,depozitare , pastrare etc).
Se va cere obligatoriu comerciantului echipament de protectie:sorturi,manecare,halate,tavi ,vitrine frigorifiec(ce pot fi puse la dispozitie de catre organizator contra cost )
Produse traditionale
nefis
buna ziua.
as dori informatii legate de comercializarea produselor traditionale.
va exemplific: pot sa comercializez de exemplu carnati ,sunci si carne ... (vezi toată discuția)