avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog ajutor

S-a vandut un imobil prin licitatie de catre un birou de executare judecatoresc.
Problema este urmatoarea , pana la aceasta licitatie nu s-a prezentat nimeni interesat , publicatia stipula ca s-a scazut pretul cu 10% din valoare.S-au prezentat 2 licitatori , care au luat anuntul dintr-un ziar , anunt postat de una din parti(creditor) , anunt care facea referire la licitatie , dar cu numarul de telefon al creditorului.Suma stipulata in publicatie era de 264.000 iar licitatia a inceput de la suma de 1/2 .Unul din licitatori avea o chitanta de cec pt cei 10% dar inca nu intrase la momentul respectiv in contul executorului , discutie telefonica intre secretara executorului si si banca.
Imobilul are notificare pe legea 10 , proprietarul s-a intabulat in cartea funciara , si exista si proces intre proprietar si primarie.
Al 2 licitator (cel care nu avea suma in cont)era pusa de creditor si se vedea de la o posta ca habar nu avea de licitaie ( se licita 135.200 se uita la executor si spunea 135.150 , astepta semnul executorului sau a creditorului)
Aceste lucruri au fost ascunse de executor la licitatie , aratand un act mai vechi eliberat de primarie care arata ca in urma cu 1-1/2 luni inca nu exista proces pe rol.
Stiu ca am 15 zile pt atacarea vanzarii.
Ce sanse crede-ti ca am?
Cel mai recent răspuns: edycom , utilizator 16:27, 27 August 2010
Buna ziua !
Daca nu s-a respectat procedura legala (nu s-a depus avansul obligatoriu) puteti contesta rezultatul licitatiei cu sanse f. mari de castig insa trebuie sa cunoasteti toate detaliile procedurale ....
va multumesc pt raspuns , insa pot cere la cec-ul unde sau depus sumele de 10% datele cu privire la depuneri ?
NU o sa primiti datele de CEC pt ca sunt date cu caracter personal .
Solicitati date de la biroul executorului judecatoresc - faceti adresa scrisa cu confirmare de primire prin care solicitati sa va comunice daca la data desfasurarii licitatiei era depus avansul obligatoriu insotita de dovada ...
sigur ai sanse.fa repede contestatie.
Chitanta exista cu suma depusa , procedura a fost alta....a depus suma , dupa 5 minute a retras suma depusa mai mult ca sigur , asa ramane chitanta de depunere , adica dovada achitarii.
Cam aceiasi procedura ca la capitalul social la un srl

Alte discuții în legătură

Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)
Executare silita dubioasa rodimatei61 rodimatei61 Revin cu o problema:Am imprumutat acum 5 ani 2000 euro ,cu dobanda cu tot s-a ajuns la 5000,de la cineva,dar i-am dat doar 18000 lei,aceasta suma ... (vezi toată discuția)
Licitatie-punere in posesie nicoletadamian nicoletadamian buna ziua de la data licitatiei cand ai castigat licitatia cat dureaza sau mai bine zis care sunt etapele pana la punerea in posesie al imobilului ?.eu am ... (vezi toată discuția)