avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general AUTOFACTURARE?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

AUTOFACTURARE?

O firma de distributie de produse alimentare si nealimentare, foloseste o parte din bunurile destinate vanzarii, in alte scopuri, decat cele economice, de exemplu produse de curatenie, de unica folosinta, etc., si produsele alimentare, pentru protocol, etc.Se aplica autofacturare si daca da, concret cum se emite autofactura si cum se achita, de catre cine?Va multumesc si astept parerile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 18:07, 30 August 2007
Cu privire la produsele cu destinatie igenico -sanitara si de protocol, cheltuielile acestora se prevad in buget si se achizitioneaza direct cu aceasta destinatie nu se autofactureaza.
Dar ma obliga cineva sa nu i-au aceste produse de la mine din depozit?
Nu te obliga nimeni dar fiind firma de distributie si nu de productie, le poti achizitiona de la furnizor si factura eliberata de acesta inregistrata direct ca si cheltuiala pt. scopul dorit,nu vad rostul autofacturarii.
Eu am inteles ce vrei sa spui.Ar fi perfect daca m-ar intelege si administratorul:(.Lui nu i se pare normal sa cumpere din alta parte daca el are in depozit.Si eu am gandit-o asa: eu am cumparat marfa, deduc tva, din ea folosesc pentru curatenie, pentru salariati, etc., daca as fi vandut aceasta marfa ar fi trebuit sa colectez tva, de aceea cred ca ar trebui sa fac autofacturare.
Nu ma poate ajuta nimeni??

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara congelate vioalex8 vioalex8 Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti cu -a aduce produse de origine animala congelate dintr-o tara membra UE se numeste import sau ... (vezi toată discuția)
Tva intra-comunitar la livrarea marfii in alta tara Wieslaw Wieslaw Salut tuturor, O sa fiu foarte recunoscator daca cineva ma poate ajuta cu urmatoarea intrebare. Un SRL din Romania, care este inregistrata in scopuri TVA ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O fima de distributie care are ca obiect de activitate principala (CAEN 4639) comert [b]cu ridicata[/b] nespecializat de produse alimentare, ... (vezi toată discuția)