avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara congelate
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara congelate

Buna ziua,
Va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti cu
-a aduce produse de origine animala congelate dintr-o tara membra UE se numeste import sau achizitie intracomunitara?
-in cazul in care achizitionez produsele, si le distribui imediat dupa intrarea in RO, mai este necesara stocarea lor intr-un depozit? trebuie sa existe contracte intre mine si cumparatori sau este suficienta factura de vanzare-cumparare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bratescu Madalina Elena , Contabil 21:42, 21 August 2016
1. se numeste achizitie intracomunitara. In vederea aplicarii taxarii inverse , trebuie sa indeplini conditiile specificate in codul fiscal.
2. nu este neaparata nevoie sa le stocati in depozitul dvs, intrucut pe cmr apare locul descarcari si firma dvs in caliate de cumparator.
3. Pentru vanzarile in Romania trebuie sa facturati in conformitate cu art. 319 si art 268 din codul fiscal. Nu este obigatorie existenta contractului daca vanzarea catre un anumit beneficiar este ocazionala.
Buna si multumesc pentru raspuns!
Zilele acestea am facut o adresa si celor de la DSVSA iar cea mai clara fraza, in legatura cu depozitul suna asa:
" Precizam ca, destinatia finala a transporturilor de produse de origine animala, cu provenienta UE, trebuie sa fie un depozit alimentar autorizat sanitar veterinar/inregistrat sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, din care se desfasoara activitatea de distributie catre terti beneficiari".

Din aceasta fraza sa inteleg ca am nevoie de depozit, corect?
De depozit aveti nevoie oricum, dar nu exista nici o interdicitie daca transportati marfa direct la benefiar care are depozit alimentar autorizat. Evident ca trebuie sa aveti in spate la cmr, documentele de la client care atesta ca marfa a fost depozitata in conformitate cu respectarea cerintelor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert intracomunitar,certificate calitate ptodus gheraliagabriela gheraliagabriela am un furnizor in spatiul Ue pentru un produs alimentar ambalat(cafea). Firma respectiva imi trimite marfa de pe piata europeana, necumparata direct de la ... (vezi toată discuția)
Certificat de conformitate gabrielaion gabrielaion Astazi, masina firmei de transport colaboratoare, care transporta marfa noastra insotita de CMR si avize de expeditie de la depozitul central la depozitele ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am nevoie de ajutor. Am o achizitie de marfa din Germania care trebuie sa ajunga in Romania la firma X. CMR-ul a fost intocmit cu adresa de livrare a firmei ... (vezi toată discuția)