avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... certificat de conformitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

certificat de conformitate

Astazi, masina firmei de transport colaboratoare, care transporta marfa noastra insotita de CMR si avize de expeditie de la depozitul central la depozitele locale, este oprita de un echipaj politie + directie sanitara si i se solicita certificatele de conformitate pe produse. De cand este certificatul de conformitate un doc obligatoriu la transportul marfii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabrielaion , utilizator 20:15, 18 Februarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Am uitat sa spun natura marfii: produse zaharoase preambalate (bomboane).
Marfa controlata era transportata de la o firma romana catre punctele de lucru din Romania ale aceleiasi firme, insotita de CMR si avize de expeditie. Niciun export/import.
Nici chiar la achizitia ei din alte tari UE soferul nu a avut niciodata nevoie mai mult decat de CMR.
Am crezut ca este o sicana, dar doctorul de la Directia Sanitara a cerut oprirea masinii pana la primirea unui certificat de conformitate pe fax.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize insotire marfa operatiuni triunghiulare AncaUrda AncaUrda Firma A incheie cu firma B contract de vanzare-cumparare beton. Firma B vinde mai departe catre firma C produsele achizitionate de la A. A emite factura catre ... (vezi toată discuția)
Aviz de insotire a marfii ContSters156394 ContSters156394 [b]1.[/b] Pentru ce cantitati de marfa este necesar un aviz de insotire a marfii? Spre exemplu, daca sunt persoana fizica si am achizitionat 100 de saci de ... (vezi toată discuția)
Transport marfa international ue (uk) Raoul_mw Raoul_mw Buna ziua. O scurta intrebare as dori sa va adresez: ce documente sunt necesare pentru a transporta (legal) diverse produse in UK? Nu ma refer la cele ... (vezi toată discuția)