avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie persoana fizica

Poate ma ajuta cineva: acum cateva luni o persoana s-a oferit sa ma ajute (avand probleme de sanatate si in familie mai deosebite) cu ceva aur pentru a-l amaneta si sa folosesc banii, precizand ca am sa i-l dau inapoi cand am sa pot. Acuma o saptamana voia neaparat ceva din acel aur si pentru ca nu am putut sa il dau a trecut la amenintari ca o sa vina cu politia la mine acasa etc. Ce as putea face in atare situatie? sau mai bine spus ce rau poate sa-mi faca? poate veni acasa politia fara a exista o plangere, fara sa existe nici o dovada ca mi-a dat aurul? a spus ca are niste mesaje de la mine. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla/
Multumesc
Cel mai recent răspuns: silviu3marian , utilizator 09:06, 17 Septembrie 2010
Nu va veni politia la dvs. acasa, insa va poate actiona in judecata, pe civil, pentru a-si recupera aurul.Sigur, va trebui sa prezinte dovezi temeinice cum ca vi l-a dat.Acele mesaje ar putea fi mijloace de proba suficiente, respectiv inscrisuri .
Sigur, ar putea sa depuna si o plangere penala pentru abuz de incredere..insa cu sanse mai mici de reusita, cred.
la fel de bine ...poate fi si acuzata si acea persoana de santaj. sau manipulare. Intelegerea era "am sa i-l dau inapoi cand am sa pot" .Dar daca nu se va putea niciodata? E o varianta. Draga Cerasella ...nu a obligat-o nimeni sa va dea.Daca se va ajunge la tribunal.... va fi spre ghinionu ei. Pentru ca era de datoria ei...sa te oblige sa faceti macar un inscris de mana. Semnat de tine si de ea.Dar cum nu exista nimic..s-ar putea ca juriu sa gaseasca nefondata acuzatia ei. CAND O SA POT............poate insemna si niciodata. Deci ...tu nu ai nici o vina dupa parerea mea.
Multumesc pentru raspuns dar acuma chiar am intrat in umbra. M-am trezit la usa cu o avocata si cu doamna care mi-a imprumutat aurul si m-a fortat sa cobor cu ele jos sa stam de vorba, initial voiau sa intre in casa dar nu am acceptat si pentru ca am luat fetita cu mine in parc, de frica sa nu faca scandal sa sperii copilul si sa fac atmosfera ca la urs, am facut o hartie sub amenintarea d-nei avocat, cica o sa vina politia sa ma ia din casa cu catuse pentru inselatorie. In acea hartie am scris ca pana pe data de 23.08. sa-i inapoiez aurul.Nu am specificat cate grame, valoarea si am semnat numai eu. Chiar pot sa patesc asa ceva? sa ma bage la inselatorie si sa vina sa ma ia cu catuse? eu nu am inselat pe nimeni, nu am spus ca nu-i dau aurul numai ca ea a spus sa-i dau cand am sa pot, iar acuma s-a sucit. Are dreptul avocatul sa vina sa te intimideze, sa te santajeze, sa capete o hartie scrisa?dupa ce am scris hartia, ea a sunat pe un domn colonel sa-i transmita ca a obtinut de la mine o hartie si sa-l anunte ca la data de ....o sa ne intalnim. Nu stiu ce sa cred..
cerasella2001 a scris:

t. Are dreptul avocatul sa vina sa te intimideze, sa te santajeze, sa capete o hartie scrisa?dupa ce am scris hartia, ea a sunat pe un domn colonel sa-i transmita ca a obtinut de la mine o hartie si sa-l anunte ca la data de ....o sa ne intalnim. Nu stiu ce sa cred..

Observ ca crezi toate tampeniile...Deci...1 Persoana aia mai mult ca sigur nu era avocat din moment ce nici macar nu s-a recomandat..
2. La telefon poate a vorbit la caterinca... (teatru)
3.. Avocatu nu vine cu clientu la usa ta...si incepe cu amenintari(gandeste-te ca avocatu reprezinta legea...si stie ca poate avea urmari grave)
4. Nu mai da curs la "tacticile" astea idioate.Vezi de treaba ta ...si gata.Nu o sa vina nimeni sa te ia cu catuse.
3 Tu ai da vaca din curte stiind ca iti da lapte pt copil,si apoi te-ai duce sa reclami ca ti-a fost furata?? NU ...Eeeeee deci asta-i situatia..X stie ca a facut o mare traznaie si acu incearca prin fel si fel de tertipuri poate....poate...il ia inapoi.....
eu zic asa...Mergi la tribunal si fa plangere.In care mentionezi cu lux de amanunte toate aceste detalii.In plus,poti mentiona ca presupusa aia doamna avocat nu s-a recomandat.Si in plangere sa mentionezi cu litere mari ca sa se vada, ca nu ai constrans cunostinta ta sa iti dea aurul ,ci ti la dat de buna voie.Apoi mentioneaza ca te HARTUIESTE.Ca a venit cu un presupus avocat,ca te-a speriat ca te ia politia cu catuse (cea mai gogonata minciuna).Ca a sunat pe nu stiu cine si reprodu intocmai ce a zis la telefon ...etc...etc....lux de amanunte. Ce o sa se intample va fi ca cunostinta ta va fi chemata la tribunal sa dea declaratie. Si daca declaratia ei nu corespunde in detalii cu cea a ta...s-ar putea ca cunostinta ta sa o numim X ....sa aiba de dat niste explicatii pentru metodele astea de stors bani. Cerasela tine minte....iti vor veni la usa sute de destia ...presupusi executori.....evocati.... Pana nu te convingi ca sunt reali,si e adevarat ceea ce zic..nici macar nu au voie sa intre in casa.SE INCALCA FLAGRANT LEGEA PROPRIETATII PRIVATE. De ce numai la shatabii si bogatii si cei care dau shpaga consistenta se aplica aceasta lege?

Iar hartia aia nu are nici o valoarea atata timp cat nu a fost contrasemnata macar. Ca sa aiba vreo valoare ar fi trebuit semnata de tine X si presupusa avocata. Avocata aceea tinea loc de martor.Daca X a angajato sa iti recupera auru...Dar totu e un joc ca X sa isi ia auru de la tine...ca stie ca nu are nici o sansa sa te reclame sau ceva.....Nu mai fi moale asa.....Gandeste....Ai netu...cauta pe google ....cauta pe avocat net casunt sute de povesti in genu asta.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in data de 20.11.2021 am fost implicat intr-un accident ... Marian2022 Marian2022 Buna ziua, In data de 20.11.2021 am fost implicat intr-un accident auto pe sos. Oltenitei colt cu Paduroiului, imprejurarile sunt urmatoarele: Eu veneam ... (vezi toată discuția)
Dauna autoturism parcat buna ziua , as dori sa cer o părere ... Evamar Evamar Dauna autoturism parcat Buna ziua , as dori sa cer o părere despre avarierea cu intenție a unui autoturism parcat în dreptul curții ,de către un vecin ... (vezi toată discuția)
Denunțare Ale88 Ale88 O fosta colega de facultate( si o presupusa prietena de vreo 5 ani , pe care o consideram ca pe o sora), si-a dorit sa se razbune pe mine deoarece daca ma ... (vezi toată discuția)