Buna ziua,
In data de 20.11.2021 am fost implicat intr-un accident auto pe sos. Oltenitei colt cu Paduroiului, imprejurarile sunt urmatoarele:
Eu veneam dinspre Piata Sudului catre C-tin Brancoveanu, dupa ce am trecut de semaforul din dreptul scolii de politie situat pe sos. Oltenitei, am dat semnal stanga sa ma incadrez pe linia de tramvai (fiind doua benzi pe sens se poate circula si pe ea, este demarcata de o linie discontinua), m-am asigurat de tramvai si alte masini, am inaintat pe acea sina sa ma incadrez sa fac stanga, am redus viteza treptat si am mentinut semnal stanga. Am sesizat o masina care venea cu viteza din spate pe banda doi, a trecut in spatele meu. Cat m-am asigurat din fata in momentul virajului la stanga acea masina din spate m-a lovit pe partea stanga(am presupus ca a luat stanga de volan). Eu am fost aruncat dupa trecerea de pietoni de pe contrasens iar cealalta masina s-a oprit in stalp. Soferul s-a dat jos constient, l-am intrebat daca este in regula, mi-a zis ca da, era lovit la cap fiindca nu a purtat centura de siguranta, mi-a mai zis ca isi recunoaste vina dar si eu am o parte de vina fiindca nu i-am dat semnal stanga din timp, moment in care i-am adus aminte ca nimic nu poate fi facut din timp cand circuli cu viteza foarte mare.
Trecatorii au sunat la politie si salvare, prima masina de politie a intocmit un proces verbal, am fost testati cu etilotestul iar rezultatul a fost zero pentru amandoi. Cand au intrebat politistii de martori acestia deja plecasera, am semnat acel PV necitindu-l fiindca din ce stiam pana in acel moment, in capul meu eram nevinovat. Soferul lovit la cap a fost dus la spital cu ambulanta, brigada rutiera a sosit la masuratori, m-au pus sa marchez locul aproximativ unde eram la momentul impactului cu un con, mi-au facut ceva poze apoi mi-au zis sa trec pe la Udriste corpul A, in data de 24.11.2021 ora 08:00.
M-am prezentat la brigada rutiera in ziua si locul mai sus mentionat, iar unul din cei doi politisti de la masuratori mi-a spus ca nu mai este nevoie de declaratia mea si mi-a inmanat talonul, autorizatia de reparatie, dovada de circulatie pe 15 zile, asigurarea si inca o hartie in care era mentionat ca eu sunt singurul vinovat, am inteles de la cineva ca se numeste anexa 2.
Am ramas blocat, stiind ca atunci cand esti lovit de cineva din spate nu exista nicio sansa ca eu sa fiu scos vinovat. Am aflat ca celalalt sofer declarase ca eu eram pe banda a doua si el era defapt pe linia de tramvai si nu m-am asigurat cand am vrut sa virez stanga si l-am aruncat in stalp. Am tot insistat pe langa acel politist sa-mi ia si mie declaratie, sa solicite camerele de luat vederi, dar fara niciun rezultat. Intr-un final am facut rost de imagini de la o societate comerciala din zona, si am vazut cum au stat lucrurile, baiatul din spate a taiat linia continua dintre sensuri pe langa refugiul tramvaiului, in incercarea de a ma depasi pe partea stanga, nu a observat nici semnalul stanga si nici stopurile, a apasat acceleratia tare, este si vina mea ca nu m-am oprit pe prima linie de tramvai, timpul de reactie a fost scurtat mult din cauza vitezei mari a acelui sofer si manevrei de depasire facuta din scurt.
Am vorbit despre acea declaratie mincinoasa cu soferul respectiv, joi pe 25.11.2021, spunandu-i ca am deja niste poze si in urmatoarea zi mi se va da si filmuletul, in speranta ca isi va aminti cum au stat lucrurile in realitate, dar prima lui reactie a fost sa afle telefonul acelei societati de unde am luat imaginile si sa o ameninte cu dosar penal pe acea patroana.
A doua zi am luat stick-ul cu filmuletul accidentului, iar dupa aproximativ doua ore sunt sunat de patroana, care a fost draguta sa-mi dea filmarea aceea, ca politistul care a fost la masuratori se afla acolo si vrea fix stick-ul meu. Dupa ce a plecat si a lasat solicitarea pentru camerele de supraveghere, am fost sunat din nou de doamna, de data asta era speriata si-mi cerea sa returnez stick-ul cat mai urgent fiindca a fost amenintata cu inchisoarea si dosar penal. Am facut copie la stick si i l-am dat inapoi doamnei respective sa se linisteasca. Mentionez ca acel politist era in timpul liber, am inregistrare audio cand sun la brigada rutiera sa intreb daca e in timpul serviciului acel domn, iar raspunsul a fost ca este liber, eu stiind acelasi lucru deoarece in acea dimineata am mai fost inca o data sa ii cer sa-mi ia si mie declaratie. Am deasemenea inregistrare audio si video cand este in acea societate si de fata cu el mi se cere acel stick. Duminica pe 28.11.2021 cand m-am reintors la Udriste la acel politist sa-mi ia declaratie, evident ca am fost refuzat, iar cand am vorbit de acel stick mi-a spus ca nici vorba de asa ceva, el a lasat doar acea solicitare la acea societate, si sa zic merci ca lucreaza pentru mine si in timpul lui liber. Am insistat sa vada acel filmulet, din care reiese o culpa comuna, dar ma "vede" tot pe mine singurul vinovat.
Tot ce pot presupune este ca acel sofer este inteles cu acei doi politisti, iar ei l-au invatat ce sa declare, i-am rugat in repetate randuri sa solicite filmarile din intersectie, si au facut asta doar la acea societate si doar dupa ce au aflat ca eu urmeaza sa intru in posesia acelor imagini, se mai puteau depunde inca alte doua solicitari in acea zona, dar au venit de fapt doar pentru stick-ul meu.
Am fost cu filmuletul la accidente usoare, acolo mi s-a spus ca din dovezile video pe care le detin este o culpa comuna.
Am vorbit la DNA si la DGA, dar si-au declinat competenta, intrumandu-ma sa fac o cerere catre comandantul bragazii rutiere, in caz ca nu se rezolva sa apelez la DIICOT Bucuresti.
Aveam dreptul si eu sa solicit probele video?
De ce nu mi-au dat niciun proces verbal?
Intrebarea mea este: ce mai pot face pentru anularea PV-ului, nici nu stiu daca acea hartie catre asigurator este de fapt procesul verbal, va rog mult sa-mi dati un sfat, multumesc!
Cel mai recent răspuns:
tebaatusasula , utilizator
08:57, 3 Decembrie 2021