avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta si calomnia, 25 iulie 2010
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta si calomnia, 25 iulie 2010

Buna ziua!
Domnule Consilier,
stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate "la aceasta ora"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a legilor care dezincriminau(nedrept si absurd!)insulta si calomnia a aparut in Monitorul Oficial.Cand?In concluzie, daca pe dvs. va insulta si va calomniaza o persoana o puteti da penal-nu civil-in judecata, ca "vremuri"?Foarte bine ca sunt reincriminate, nu traim in jungla, si nu trebuie data "apa la moara" marlanilor si scandalagiilor!

va multumesc.
indiferent de codul penal pe care-l aveti....ca si carte:D...codul penal e unu pt toti, iar insulta si calomnia este incriminata,,
:giggle:

citind topicul asta a dat si mamaliga in foc..:D
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
ContSters152027, utilizator
domnule procmarci...imi pare rau sa va contrazic...dar nu puteti invoca precedentul judiciar ca izvor de drept...atzi auzit de practica judiciara neunitara?...cititi Art.147/Alin1 din Constitutia Romaniei...nu inteleg de ce chiar si profesori de penal nu inteleg acest articol...este foarte clar "LEGILE DE DEZINCRIMINARE AU FOST CONSTATATE CA FIIND NECONSTITUTIONALE+IN 45 DE ZILE PARLAMENTUL NU LE-A MODIFICAT IN SENSUL CONSTITUTIONALITATII=>LEGILE ISI INCETEAZA EFECTELE=>DEZINCRIMINAREA NU MAI EXISTA"...e bine asa?
S-a mai discutat asta de multe ori. Sunt incriminate dar toate plangerile primesc NUP.
Deci, degeaba faceti plangere la parchet. Mai bine incercati in civil. Acolo mai aveti sanse sa rezolvati ceva fara a va pierde timpul.

Daca aveti nelamuriri cititi aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
Care mai e situatia cu calomnia si insulta in Codul penal actual?
Cine calomniaza ce pedeapsa poate primi si cui sa ma adresez in afara de instanta?
Am citit si eu codul penal si nu inteleg ce e cu asteriscurile acelea... cind abrogat, cind nu....
In codul penal viitor cum sunt astea doua?
Fata de momentul cand a fost deschis acest topic lucrurile s-au scimbat si acum sunt clare.
Potrivit comunicatului Biroului de informare si relatii publice al ICCJ prin Decizia nr 8/2010 pronuntata in sedinta din 18 octombrie 2010 s-a admis recursul in interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ, dispozitiile art 205, 206 si 207 declarate neconstitutionale prin decizia nr 62 din 18 ianuarie 2007 a Curtii Constitutionale, nu mai sunt in vigoare.
Pt a va lamuri luati ultima editie a Codului penal actualizata la 10 februarie 2011.

Alte discuții în legătură

Calomnia Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Cunoşteam că art. 205,206,207 C.pen au fost reincriminate ca urmare a unei decizii de necunstituţionalitate a unei legi care dezincrimina insulta, calomnia ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia leontzu leontzu Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist. Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta ... (vezi toată discuția)
Art.205 si art 206, cod penal, mai sunt în vigoare? dandanaua dandanaua Insultasi calomnia prev.de art.205 şi art.206 cod penal au fost abrogate în 2007.In 2008, curtea constitutionala a decis neconstitutional textul de lege care ... (vezi toată discuția)