avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta si calomnia, 25 iulie 2010
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta si calomnia, 25 iulie 2010

Buna ziua!
Domnule Consilier,
stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate "la aceasta ora"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a legilor care dezincriminau(nedrept si absurd!)insulta si calomnia a aparut in Monitorul Oficial.Cand?In concluzie, daca pe dvs. va insulta si va calomniaza o persoana o puteti da penal-nu civil-in judecata, ca "vremuri"?Foarte bine ca sunt reincriminate, nu traim in jungla, si nu trebuie data "apa la moara" marlanilor si scandalagiilor!

va multumesc.
Acum am citit, multumesc. Din pacate, nu inteleg de ce s-au scos.
Situatia cum e acum? Eu daca sunt calomniat doar la instanta ma pot adresa?
Aveti idee cit costa actiunea?
Eu am facut o plingere penala pentru calomnie in 2010, martie, pe atunci inteleg ca era incriminita calomnia. Cercetarea nu s-a incheiat, acum se ia in calcul ca atunci era in codul penal sau nu si se judeca dupa noile prevederi? Normal mi s-ar parea sa se ia in calcul pentru ca atunci era. Daca persoana continua cu calomniile de atunci ce pot eu sa fac?
Ultima modificare: Luni, 4 Aprilie 2011
Costica33, utilizator

Acum am citit, multumesc. Din pacate, nu inteleg de ce s-au scos.
(1) Situatia cum e acum? Eu daca sunt calomniat doar la instanta ma pot adresa?
Aveti idee cit costa actiunea?

(2)Eu am facut o plingere penala pentru calomnie in 2010, martie, pe atunci inteleg ca era incriminita calomnia.

(3)Cercetarea nu s-a incheiat, acum se ia in calcul ca atunci era in codul penal sau nu si se judeca dupa noile prevederi? Normal mi s-ar parea sa se ia in calcul pentru ca atunci era.

(4)Daca persoana continua cu calomniile de atunci ce pot eu sa fac?

(1) Daca sunteti calomniat va adresati instantei civile. In instanta civila trebuie sa platiti taxa de timbru pt pretentiile pe care le aveti.
.....
(2) Daca in urma plangerii pe care ati facut-o s-a dispus inceperea urmaririi penale, va trebui sa se dispuna scoaterea de sub urmarire penala in baza art 10 lit b C.pr.pen deoarece fapta nu este prevazuta de legea penala.
.....
(3) Nu este normal si nici nu se va lua in calcul faptul ca atunci calomnia era incriminata in C.pen.
.....
(4) Daca persoana continua cu calomniile, mergeti in civil.

Am enumerat informatiile si raspunsurile de asemenea pt a nu parea haotice informatiile date si pt a nu se interpreta gresit. Sper ca acum se intelege mai bine.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Cunoşteam că art. 205,206,207 C.pen au fost reincriminate ca urmare a unei decizii de necunstituţionalitate a unei legi care dezincrimina insulta, calomnia ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia leontzu leontzu Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist. Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta ... (vezi toată discuția)
Art.205 si art 206, cod penal, mai sunt în vigoare? dandanaua dandanaua Insultasi calomnia prev.de art.205 şi art.206 cod penal au fost abrogate în 2007.In 2008, curtea constitutionala a decis neconstitutional textul de lege care ... (vezi toată discuția)