avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum ies dintr-o societate comerciala daca asociatul meu nu vrea?

am o societate comerciala cu raspundere limitata. cu 2 asociati cu drepturi depline si amandoi administratori. si cu procent de 50% -50%. cum pot face sa ies din firma daca asociatul meu nu e de acord. pot iesi fara acordul lui? sau pot dizolva societatea? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 10:15, 26 Iulie 2010
Va retrageti prin hotarare judecatoreasca.
Din pacate da, are mare legatura. Sunteti si administrator?
O alternativa pentru instanta de judecata este rezolvarea prin intermediul unui mediator autorizat. Economisiti timp si bani. Mult succes!
ceri retragerea din societate prin instanta.
Buna ziua,
Asa cum am raspuns si unui alt utilizator, in cazul in care nu reusiti sa va intelegeti cu asociatul d-voastra, puteti alege calea instantei de judecata.
Introduceti actiune in retragere a asociatului la Tribunal (conf. art. 226, alin 1, lit.c din Legea 31/ 1990 - citatul din lege v-a fost oferit, deja, in raspunsurile unor colegi).
Competenta teritoriala apartine instantei locului unde societatea isi are sediul social.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca legea prevede ca asociatul (in speta, d-voastra) se poate retrage numai pentru motive temeinic justificate, cum ar fi: neintelegeri grave intre asociati, repingererea de catre ceilalti asociati a ofertei rezonabile de vanzare a partilor sociale, etc, astfel incat, inainte de a depune actiunea, trebuie sa va puneti la punct strategia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot renunta la firma daca asociatul tot amana drumul la notar in vederea cedarii partilor? Andyx Andyx Cum pot renunta la firma daca asociatul tot amana drumul la notar in vederea cedarii partilor? (vezi toată discuția)
Inchidere firma toy_story toy_story Buna ziua, In ce conditii se poate inchide o firma, cu 2 asociati 50% - 50%, unul dintre ei este si administrator. Unul dintre cei 2 asociati nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cum ies ca asociat dintr-o firma culeaalex culeaalex Salut, Sunt asociat (nu si administrator) intr-o firma si as dori sa ies din ea. Ce trebuie sa fac? E o problema daca pe firma nu e activitate de cativa ani ... (vezi toată discuția)