avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum pot renunta la firma daca asociatul tot amana ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum pot renunta la firma daca asociatul tot amana drumul la notar in vederea cedarii partilor?

Cum pot renunta la firma daca asociatul tot amana drumul la notar in vederea cedarii partilor?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 12:39, 25 Septembrie 2012
In cazul in care nu puteti obtine acordul celuilalt asociat, singura varianta este prevazuta de Legea 31/1990:

Art. 226

(1) Asociatul in societatea in nume colectiv, in comandita simpla sau in societatea cu raspundere limitata se poate retrage din societate:
a) in cazurile prevazute in actul constitutiv;
b) cu acordul tuturor celorlalti asociati;
c) in lipsa unor prevederi in actul constitutiv sau cand nu se realizeaza acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, in baza unei hotarari a tribunalului, supusa numai recursului, in termen de 15 zile de la comunicare.

(2) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. c), instanta judecatoreasca va dispune, prin aceeasi hotarare, si cu privire la structura participarii la capitalul social a celorlalti asociati.

(3) Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru partile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociatilor ori de un expert desemnat de acestia sau, in caz de neintelegere, de tribunal.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma toy_story toy_story Buna ziua, In ce conditii se poate inchide o firma, cu 2 asociati 50% - 50%, unul dintre ei este si administrator. Unul dintre cei 2 asociati nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)
Inchidere srl ContSters168570 ContSters168570 Avem un srl cu doi asociati 50% cu 50% iar eu sunt administrator unic.Doresc sa ma despart de celalalt asociat insa el nu este de acord.Nu doreste sa ne ... (vezi toată discuția)