avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vreau sa ies dintr-o firma si asociatul meu nu vrea
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vreau sa ies dintr-o firma si asociatul meu nu vrea

eu nu mai vreau sa am nici o legatura cu firma la care sunt asociat si administrator. Vreau sa ies din firma si sa i-o las celuilalt asociat si administrator. in prezent sunt angajata la o alta firma cu forme legale. Firma la care sunt administrator este in executare silita pentru niste debite la furnizori. Se poate sa imi opreasca din salariu la firma unde lucrez in prezent? Fara a primi vreo somatie pe numele meu la domiciliu? este posibil? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 20:24, 26 Iulie 2010
Cesioneaza-ti partile sociale repede!...;)
sunteti raspunzatoare pentru activitatea desfasurata la firma cat timp ati fost asociat si administrator....oricum ma indoiesc ca asociatul dvs va accepta o cesiune da parti sociale si o preluare a datoriilor ce va revin....mai mult decat atat statul sau orice alt debitor se poate indrepta impotriva dvs ca si persoana fizica intr-un proces de faliment prin care pot sa ceara atragerea raspunderii administratorului cu averea personala...si atunci nu mai vb doare de veniturile realizate dintr-un CIM ci despre bunurile mobile si imobile in general....daca eeste in executare silita firma...nu se vor indrepta asupra dvs ca si persoana ci asupra patrimoniului societatii(activ + pasiv); in cazul in care atatat timp cat ati fost administrator si au fost avalizate si BO in nume peronal ca avalist, atunci se pot indrepta in procedura executarii silite si impotriva dvs....
il notifici ca vreai sa iesi din firma,daca nu este de acord , ceri in instanta
Daca nu v-ati implicat in activitatea curenta a firmei, ar fi fost mai bine sa solicitati revocarea din functia de administrator.

Sunt multe scenarii posibile si, in functie de o serie intreaga de chestiuni, trebuie sa luati in considerare si posiblitatea ca cineva sa solicite atragerea raspunderii administratorilor.

Retragerea din firma este o solutie partiala, deoarece ea nu va absolva de raspunderea pe care o purtati pentru perioada cat ati fost administrator al firmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat maria.b maria.b Buna seara, Am si eu urmatoarea speta, poate ma puteti ajuta cu un sfat: O persoana fizica - in calitate de asociat unic si administrator al unui SRL - ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)