avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mijloace fixe

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire. Suntem Institutie publica...si avem niste mijloace fixe care sunt trecute in contabilitate (eu cu aceasta contabilitate nu ma prea inteleg) intr-un cont de executie (parca, sper sa nu gresesc), acum fiind finalizate..s-ar dori trecerea leo..sau inregistrarea in domeniul privat, cred ca al statului. Exista un act normativ in baza caruia sa se realizeze asta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters89491 , utilizator 13:39, 6 August 2010
Mijloacele fixe in speta sunt din categoria "constructii" ?
sunt niste centrale termice! Dar din cele mari...care asigura alimentarea institutiei..si a unor imobile pe care le detinem in administratie
Temeiul juridic al trecerii unor active corporale in domeniul privat al statului poate fi gasit in prevederile:
- art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata;
- art. 10 alin. (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, cu modificarile si completarile ulterioare;
- art. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 112/2000 pentru reglementarea procesului de scoatere din functiune, casare si valorificare a activelor corporale care alcatuiesc domeniul public al statului si al unitatilor administrativ-teritoriale, aprobata prin Legea nr. 246/2001,
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
legalmgm, utilizator
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din functiune mijloace fixe zaganescu zaganescu Mijloacele fixe din domeniul public al statului trebuie trecute in domeniul privat al statului pentru a putea fi scoase din functiune. In acest sens a o ... (vezi toată discuția)
Legea 471/2007 Claudia Ghioc Claudia Ghioc va rog frumos cine poate sa-mi transmita legea 471/2007 referitor la cumpararea caselor nationalizate si a terenului aferent? (vezi toată discuția)
Scoatere din folosinta mijloace fixe emanuela73 emanuela73 ma poate ajuta cineva cu documentatie privind regimul de scoatere din folosinta a mijloacelor fixe? regulile de casare obiecte de inventar?pentru mijloacele ... (vezi toată discuția)