avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate si mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate si mostenitori

Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o recomandare.
Este vorba de un titlu de proprietate pentru un teren urmand sa facem intabularea.
Pe titlul de proprietate sunt trecute 4 persoane, 3 dintre acestea dorind sa renunte la drepturile lor.
Suntem pe punctul de a efectua intabularea terenului in cazua si am dori sa stim care este procedura prin care se pot retrage cei care vor sa renunte de buna voie si daca o putem efectua inainte de intabulare sau dupa.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristidumitru , utilizator 10:10, 26 Iulie 2010
cum s-a obtinut acest titlu de proprietate?
prin vanzare cumparare apar 4 persoane la cumparator? ( cei care vor sa intabuleze ), daca da atunci cele 3 trei care vor sa renunte vor trebui sa vand celui de al patrulea, sau sa doneze....
prin moștenire, adica cei 4 titulari sunt moștenitori ai autorului comun si urmeaza sa se faca carte si cadastru pentru un teren venit de la autorul comun, atunci daca nu s-a facut iesirea din indiviziune, aceasta se cere inainte de intabulare, iar in cadrul cererii de iesire din indiviziune ( partaj care se cere la notar - de unde a avut domiciliul autorul comun) cei trei arata ca renunta in favoarea celui de al patrulea.
Daca s-a facut partajul ( sau iesire din indiviziune) atunci fiecare iși intabuleaza dreptul lui.
Titlul de proprietate a fost obtinut ca urmare a reconstituirii dreptului de proprietate pentru urmasii persoanei care detinea terenul la colectivizare.
Inteleg ca in acest caz trebuie sa luam legatura cu un notar pentru o cerere de iesire din indiviziune (partaj) si apoi pe baza acestui fapt, cu lucrarea de cadastru efetctuata (deja am inceput procedura pentru asa ceva) putem efectua intabularea pentru intreaga suprafata mentionata in titlul de proprietate in favoarea celei de a 4a persoane.?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare titlu de proprietate mariaioanacampioana mariaioanacampioana Exista un titlu de proprietate emis in baza legii 18/1991 pe 5.5ha extravilan+1500mp intravilan si 3 persoane beneficiare. Un proprietar a avut anterior ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune assarom assarom Familia mea a mostenit un teren in suprafata de 5 ha. pe respectivul teren s-a eliberat un titlu comun de proprietate pentru cei 4 mostenitori. Ulterior s-a ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune andruta1403 andruta1403 Tatal meu este unul dintre cei 6 mostenitori (dintre care 3 sunt decedati). S-a incercat o iesire din indiviziune (in 2008), dar nu s-a finalizat deoarece ... (vezi toată discuția)