avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic cu cim
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic cu cim

buna ziua, am lucrat la un srl 2 ani incadrata in functia de consilier juridic, in prezent lucrez la un alt srl de 4 luni tot cons jur. (contract individual de munca).cele dou slujbe au continuitate. cum e cu cons juridic stagiar, definitiv? nu sunt inscrisa in colegiu. cum ma poate ajuta acesti ani de vechime.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: negrila , utilizator 12:36, 26 Iulie 2010
duceti-va la colegiu cu copie dupa primul contract si dupa cel de acum. Va vor inscrie ca si consilier jur definitiv deoarece aveti mai mult de 2 ani vechime.
devii stagiar la inscrierea in acel Colegiu si de acolo se calculeaza cei 2 ani .
Eu stiu ca doar ptr cei acre aveau aceasta vechime la data intrarii legii cons jur in vigoare se aplica regula cu inscrierea direct ca definitiv...ma insel ?
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
ContSters56278, utilizator
daca inainte de a se promulga legea 514/2003 ati fost consilier juridic, sunteti considerat consilier juridic definitiv, in cazul in care dupa ce a fost promulgata dvs ati indeplinit aceasta functie mai putin de 2 ani in conf cu Art. 12.
(1) La debutul exercitarii profesiei, consilierul juridic efectueaza obligatoriu un stagiu de pregatire profesionala cu durata de 2 ani, perioada in care are calitatea de consilier juridic stagiar.

primul cim a fost in aprilie 2008.
Depinde in ce asociatie a consilierilor juridici te inscrii, in unele te inscrie definitiv daca ai peste 2 ani vechime, in altele te inscrie stagiar si devii definitiv dupa 2 ani de cand esti inscris in respectiva asociatie.
Confuzia este mare in domeniul acesta. Asociatiile consilierilor juridici sunt mai degraba similare sindicatelor decat baroulului sau camerei notarilor publici. Sunt asociatii ale consilierilor juridici din anumite domenii sunt si cate 2 sau 3 asociatii in acelasi oras.
Oricum definitivatul nu te ajuta cu nimic.

Alte discuții în legătură

Pot fi angajat ca jurist daca nu sunt inscris in colegiul juristilor? ContSters43587 ContSters43587 Oare pot fi angajat pe un post de jurist fara a fi inscris in Colegiul Consilierilor Juridici?...fara examen de primire in profesie? (vezi toată discuția)
Un consilier juridic ce nu este inscris in nicio asociatie poate reprezenta institutia in fata instantelor de orice grad? aleodor27 aleodor27 Un cons. jur. cu vechime de peste 5 ani in specialitate, dar care nu a fost si nu este inscris in nicio asociatie/colegiu al cons. jur. si care isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic cu vechime 5 ani poate sustine examen pentru primirea in profesia de avocat ca avocat definitiv? aleodor27 aleodor27 In conditiile in care un consilier juridic cu vechime de peste 5, daca nu a fost si nu este inscris in Colegiul consilierilor juridici sau in alte asociatii, ... (vezi toată discuția)