avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIA ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIA ALIMENTARA

Buna ziua,ma numesc Popescu Maria am 36 ani,2 copii minori 15-11 ani si sunt divortata de 7 ani.In urma divortului s-a stabilit o pensie de 64 lei pt. fiecare minor am facut o cerere in luna noiembrie 2009 pt. majorarea pensiei alimentare care s-a marit la 120 lei pt. fiecre minor.Fostul meu sot refuza sa plateasca atat pensia cat si din urma decand s-a formulat cererea pt. majorare deorece spune ca e prea mult.Ce pot face in aceasta situatie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:18, 26 Iulie 2010
Puteti face plangere impotriva ex sotului , pentru infractiunea de abandon de familie. -art. 305 Cod penal.
Abandonul de familie este fapta persoanei care, având obligaţia legală de întreţinere faţă de o altă persoană o părăseşte, o alungă sau o lasă fără ajutor, expunând-o unor suferinţe materiale sau morale, sau care, cu rea-credinţă, nu-şi îndeplineşte obligaţia legală de întreţinere ori nu plăteşte timp de două luni pensia de întreţinere stabilită pe cale judecătorească.
Mai puteti de asemenea sa investiti hotararea cu formula executorie si sa procedati la executarea silita a acestuia pentru suma restanta, aceasta in situatia in care stiti ca debitorul are vreun imobil in proprietate sau vreun cont bancar cu lichiditati, pentru ca inteleg ca angajat cu forme legale nu este.
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara cnmaria76@live.it cnmaria76@live.it buna ma chiama maria sunt divortata de 2 ani si nu pot ajunge la nici o intelegere cu fostul meu sot in ceea ce priveste pensia copilului.instanta mi-a acordat ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere MURESAN MARIA MURESAN MARIA sint bolnava si sotul a parasit dom conjugal este in strainatate si nu imi trimite nici un ban am decizie de la medic ca nu pot sa lucrez diagnostic ... (vezi toată discuția)
Abandon familie Bogdan Roman bogdan lucian Bogdan Roman bogdan lucian Socrii mei au stat la noi in apartament mai mult de 3 luni in ultimele 5 luni. In urma cu 2 saptamani am avut o discutie aprinsa cu ei soldata cu amenintari la ... (vezi toată discuția)