avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

sint bolnava si sotul a parasit dom conjugal este in strainatate si nu imi trimite nici un ban am decizie de la medic ca nu pot sa lucrez diagnostic clinic..Insuficenta resp.cr.sdr. post Tbc. pontaj virus B .BPOC. Lombasciatica cu elemente depresive eu primesc lunar ajutorul social de 125 lei pe luna si nu ma pot descurca
.Am 53 de ani si doresc sa stiu daca pot primi pensie de intretinere de la spt .va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:16, 20 Decembrie 2010
ori va actionati in judecata sotul pt stabilirea unei pensii, ori ii faceti plangere penala pt abandon
Art. 41. - Pânã la desfacerea cãsãtoriei în conditiile prevãzute de Art. 39, sotii îsi datoreazã întretinere.

art 305 cp Abandonul de familie este fapta persoanei care, având obligaţia legală de întreţinere faţă de o altă persoană o părăseşte, o alungă sau o lasă fără ajutor, expunând-o unor suferinţe materiale sau morale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familie Bogdan Roman bogdan lucian Bogdan Roman bogdan lucian Socrii mei au stat la noi in apartament mai mult de 3 luni in ultimele 5 luni. In urma cu 2 saptamani am avut o discutie aprinsa cu ei soldata cu amenintari la ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere MURESAN MARIA MURESAN MARIA sint casatorita de 20 ani am 52 de ani fara copiii si sotul a parasit dom conjugal.nu am nici un venit si sint si bolnava decizie de la medic de incapacitate ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara GIRASOLE GIRASOLE Buna ziua,ma numesc Popescu Maria am 36 ani,2 copii minori 15-11 ani si sunt divortata de 7 ani.In urma divortului s-a stabilit o pensie de 64 lei pt. fiecare ... (vezi toată discuția)