avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

sint casatorita de 20 ani am 52 de ani fara copiii si sotul a parasit dom conjugal.nu am nici un venit si sint si bolnava decizie de la medic de incapacitate de munca sotul este plecat in spania si este antrenat intro alta relatie .Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac ami acorda o pensie de intretinere are un venit de 800 E . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:35, 22 Decembrie 2010
Afectiunile de care suferiti sunt datorate relatiei dvs.conjugale,mai precis comportamentului sotului ?
DA .SI IN URMA CU DOUA LUNI AM FOST INTERNATA IN SPITAL . AM CERTIFICAT MEDICAL DE CONSTATARE A CAPACITATI DE MUNCA.DIAGNOSTIC CLINIC: INSUFICIENTA RESP. CR.POST TBC PONTAJ VIRUS B , BPOC.LOMBOSCTIATICA CU REACTII DEPRESIVE. SOTUL A PARASIT DOM CONJUGAL IN LUNA IUNIE.
Introduceti actiune de obligare a sotului la plata unei pensii de intretinere in favoarea dvs pana la incetarea starii de nevoie.
In sitatia in care veti promova o astfel de actiune se vor efectua probabil expertize care sa stabileasca legatura de cauzalitate dintre afectiunile dvs si comportarea sotului in timpul casatoriei,precum si de stabilire a capacitatii de munca a dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere MURESAN MARIA MURESAN MARIA sint bolnava si sotul a parasit dom conjugal este in strainatate si nu imi trimite nici un ban am decizie de la medic ca nu pot sa lucrez diagnostic ... (vezi toată discuția)
Divort de sotia insarcinata AuraMariaPlaton AuraMariaPlaton buna ziua! Ma confront cu o situatie pe care nimeni nu si-o doreste mai ales o femeie insarcinata.De curand am fost sfatuita sa parasesc domiciliul in care ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord ce inseamna? Vasilica58 Vasilica58 in cazu unui divort de comun acord pot beneficia de o pensie de intretinere intre soti? In conditile in care ma aflu in pensie de boala de 3 ani ,iar noi ... (vezi toată discuția)