avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate I.I.

Buna ziua. As dori sa stiu cateva lucruri referitoare la o intreprindere individuala. Si anume:
1. Pers.care si-a facut intreprinderea individuala (patronul) poate lucra in propria intreprindere ca salariat? Ii trebuie contract de munca inregistrat la ITM?
2. Firma nu este platitoare de TVA, dar prin achizitia marfii (este o discoteca cu bar, iar achizitia marfii fiind, bautura, tigari etc) el acumuleaza TVA. Acest TVA se poate compensa?
3. Ce declaratii sunt de depus, in afara celor care tin de personalul angajat cu contract de munca? Am inteles ceva de dec.200, dec392B (anual). E bine?
4. Cel care ii tine contabilitatea trebuie sa aiba contract de munca in aceasta firma?
5. Orice alta informatie aveti, imi este de ajutor. Nu am lucrat cu I.I. pana acum, doar cu SRL.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
chirchisoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 17:06, 26 Iulie 2010
1.Nu poate fi salariat.
2. Tva-ul se include in pretul marfii. Nu se colecteaza si nu se deduce tva.
3. Anual pana la 15.05.2011 se depune declaratia 200 privind veniturile realizate pentru anul 2010. In termen de 15 zile de la inceperea activitatii se depune declaratia 220 privind veniturile estimate.
Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul...." -392 B - se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este cuprinsa intre 10.000 de euro si 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii.
Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul...." se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare.
4. Contabilitatea se conduce in partida simpla conform Ordinului MFP nr. 1040/2004.
Multumesc pentru raspuns. El are calificare de ospatar. Ma intereseaza daca poate tine el locul ospatarului sau trebuie o persoana angajata cu contract de munca. El nu poate vinde in propria intreprindere? Firma s-a infiintat acum o luna si vreau sa stiu ce declaratii trebuiesc depuse pentru inceput.

Nu trebuie neaparat sa angajeze o persoana cu contract de munca.
Am zis in termen de 15 zile de la inceperea activitatii se depune la Administratia Finantelor Publice declaratia 220 privind veniturile estimate.
Se depun declaratiile de asigurare la Casa de Pensii si Casa de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b Kellynda Kellynda Buna ziua! Am o Intreprindere Individuala infiintata in mai 2011. As vrea sa stiu ce declaratii am de depus la finante. Pana acum am depus declaratia 200 ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala platitor tva pohata pohata BUNA ZIUA va rog sa-mi comunicati la [b]IF platitor tva[/b] ce documente trebuie sa depun la finante,firma fiind infiintata la iunie 2009,am depus decont ... (vezi toată discuția)
Pentru o intreprindere individuala crystyn_p crystyn_p Ce declaratii e obligata sa depuna conform legii o Intreprindere Individuala cu angajati cod CAEN 3832 - recuperarea materialelor reciclabile ... (vezi toată discuția)