avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA intreprindere familiala platitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

intreprindere familiala platitor TVA

BUNA ZIUA va rog sa-mi comunicati la IF platitor tva ce documente trebuie sa depun la finante,firma fiind infiintata la iunie 2009,am depus decont ultimul la 20 ianuarie , DECLARATII 200 si 220 astazi.Doresc sa stiu pentru un eventual control care sunt toate documentele care i-mi trebuiesc si ce declaratii ar trebui sa duc la finante inafara de cele de mai sus.Am consultat doi contabili si au avut pareri diferite.Firma este ,,ALTE ACTIVITATI RECREATIVE SI DISTRACTIVE``
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 17:58, 25 Februarie 2010
Decontul de TVA se depune pina pe data de 25 a lunii urmatoare -daca il depuneti la luna (cifra de afaceri mai mare de 100.000 eur sau achizitii intracomunitare) sau pina pe 25 a lunii urmatoare dupa inchiderea trimestrului pentru restul .
Se depune, la organul fiscal competent, pana in data de 25 inclusiv a lunii urmatoare incheierii semestrului de raportare, formularul 394 "Declaratie informativa privind livrarile/prestarile şi achizitiile efectuate pe teritoriul national".

Potrivit formularului 394 se declara urmatoarele:
- operatiunile impozabile cu cota de 9% sau 19%, realizate pe teritoriul national, cu alte persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, pentru care au fost emise facturi, inclusiv facturile emise pentru avansuri;
- operatiunile cu TVA nedeductibil;
- operatiunile inscrise in facturile care au fost emise pentru vanzarile cu amanuntul, vanzari care se inregistreaza in contabilitate pe baza raportului zilnic.

Nu se declara urmatoarele :
- livrarile/achizitiile pentru care s-a emis bon fiscal dar nu s-a emis factura;
- operatiunile cu persoane neinregistrate in scopuri de TVA in Romania;
- operatiunile inscrise in facturile emise prin autofacturare;
- operatiunile pentru care se aplica taxarea inversa.

Declaratia 394 se completeaza cumulat pe coduri de inregistrare in scopuri de TVA ale partenerilor de tranzactii, indiferent daca au fost realizate, cu acelaşi partener, operatiuni impozabile cu 9% şi operatiuni impozabile cu 19% (baza impozabila şi, respectiv, TVA aferent se cumuleaza pentru toate operatiunile).

Formularul 392 A „Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul...“ se completează de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Codul fiscal, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de 10.000 de euro, calculată în echivalent lei. În formularul 392 A se declară livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate către persoanele înregistrate în scopuri de TVA şi separat cele efectuate către persoanele neînregistrate în scopuri de TVA. In formularul 392 B se declară atît livrările de bunuri şi prestările de servicii, cît şi achiziţiile efectuate către/de la persoanele înregistrate în scopuri de TVA şi separat cele efectuate către/de la persoanele neînregistrate în scopuri de TVA. Cele doua declaraţii au termen de depunere data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare.
Persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, trebuie să întocmească şi să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare unui trimestru calendaristic, o declaraţie recapitulativă privind livrările intracomunitare- declaratia 390.
În 15 zile de la începerea activităţii, aveati obligatia sa depuneţi Declaraţia de înregistrare Formular 070 la unitatea fiscală de care aparţineţi precum şi Formularul 220, în care treceţi venitul pe care-l estimaţi că-l veţi obţine urmând ca până pe data de 15 mai a anului următor să depună declaraţia cod 200 „Declaraţie privind veniturile realizate” cu veniturile şi cheltuielile efectiv realizate cu excepţia celor care sunt impuşi la normă de venit şi nu au început activitatea în luna decembrie a anului anterior. Persoanele care au optat pentru determinarea venitului net în sistem real vor organiza contabilitatea în partidă simplă conform Ordinului ministrului Finanţelor Publice nr. 1.040/2004.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 se depune pe 0? Carmen91 Carmen91 Am fost si am incercat sa depun aceasta declaratie 394 cu valoare 0, insa la Ilfov nu au vrut sa o mai primeasca, au spus ca pe o nu se mai fac, insa acum ... (vezi toată discuția)
Noua declaratie 394 lunara din ianuarie 2010 zira zira de unde copiem decl 394 si cind mai avem timp sa o depunem? (vezi toată discuția)
Delaratia 394 vioviod vioviod la un magazin online neplat5itor de tva se depune declaratia 394? multumesc, (vezi toată discuția)