avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 175/16 iulie 2010 se aplica si in acest ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 175/16 iulie 2010 se aplica si in acest caz????urgent va rog

Doresc sa cumpar un imobil ,titularul lui are datorii in jur de 7700ron(cu tot cu penalitati).Am decis sa le platesc eu toata datoria pentru a putea sa-l cumpar asa ca ne-am prezentata cu legea nr.175/2010 la asociatie si am rugat-o pe d-na sa ne faca un calcul si sa ne spuna cat avem de platit fara penalitati.Dansa ne-a raspuns ca nu i se va reduce suma deoarece legea nu se refera la penalitatile din trecut ci la sumele restante din viitor .As dori sa stiu (maine trebuie sa ne prezentam cu adverinta la notar sa semnam actele de vanzare -cumparare) daca beneficiez de reducerea penalitatilor.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:27, 26 Iulie 2010
Buna ziua.In confirmtate cu art.II din Legea nr.175/2010 alin. 1 proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
Dar atentie trebuiesc indeplinite conditiile prevazute la alin.3 respectiv aceste prevderi se aplica familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei.
da prevederile acestei legi vi se aplica si dvs.
legea se aplica datoriilor existente si viitoare,pe care persoana respectiva le are si care in termen de 12 luni le va achita :

Art. II. - (1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.

(2) Prevederile alin. (1) se aplica si chiriasilor care detin spatiu locativ in baza unui contract de inchiriere cu autoritatile administratiei publice locale, centrale sau cu orice institutie a statului.

(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei.

(4) Sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servicii.



Ultima modificare: Luni, 26 Iulie 2010
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
asa am citit si eu in lege si i-am explicat d-nei de la asociatie dar, dansa zice ca proprietarul nu beneficiaza de reduce conform legii (desi titularul are ajutor de somaj,iar baiatul lui are salar net de 800ron.)
Administratora este obligata sa aplice legea 175/2010 cu conditia ca membrii de familie sa aduca dovezi clare de venit. Toti. Pentru ca daca unul din ei nu aduce se poate presupune ca are 8oo lei, asa cum se poate presupune ca are si 2000 lei.
Deci trebuie dovezi de netagaduit ale tuturor membrilor din familie...si impartind suma veniturilor tuturor la numarul lor sa rezulte o suma mai mica de 1000 lei.
In caz contrar nu se aplica legea 175/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata penalitati teisoara teisoara Legea 175 2010 modificarea legii 230 2007 privind asociatiile de proprietari Art. II (1)Proprietarii care îşi achită integral cotele de contribuţie la ... (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)
Cum scap de penalizarile la intretinere? herelisav herelisav SUNT SOMER AM 500 RON AM DUS LA ASOCIATIE ADEVERINTA DE VENIT SA-MI STEARGA PENALITATILE.DAR ADMINISTRATORUL REFUZA. CE POT FACE? (vezi toată discuția)