avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum aplicam legea 175/2010?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum aplicam legea 175/2010?

Am o nelamurire,
Daca un restantier vine si isi achita restanta ,Asociatia e obligata ( in momentul in care acesta face dovada veniturilor cerute de lege) sa renunte la penalizarile aferente restantei?
Ati Intalnit undeva in practica asa ceva?
Cel mai recent răspuns: miha39 , utilizator 13:36, 13 Iulie 2011
Deocamdata nu au aparut norme de aplicare a acestei legi. Suntem cu totii intr-o ceata totala.

Cine e deja in situatia sa aplice, ramane sa interpreteze textul legii, in lipsa acestor norme.
Deocamdata nu se aplica. Noi am avut intotdeauna intelegere fata de proprietarii care au avut probleme si nu odata, la solicitarea lor am mai redus din penalizarile afisate in cazul cand si-a achitat debitele la zi. Si asta am facut-o fara sa existe legea aceasta. Oricum e dificil de aplicat daca asociatia nu are posibilitatea sa plateasca facturile furnizorilor.
Legea se aplica si retroactiv? adica: daca un proprietar are achitate taxele comune la zi inca de acum 36 de luni dar are penalitati acumulate , el nu va mai plati penalitatile?
In lege este vorba despre restante la cotele de intretinere lunare. Acestea nu se penalizeaza daca sunt platite timp de un an, pana in 20.07.2011.

Penalizarile ramase neachitate nu fac obiectul acestei legi intrucat ele nu se penalizeaza. Pentru neplata lor puteti fi actionata in instanta pentru recuperarea acestei sume.
anca_nicu a scris:

Legea se aplica si retroactiv?


Legea civila nu este retroactiva.

Alte discuții în legătură

Penalizari anca fliurt anca fliurt la plata restantei ramase daca se achita integral se sterg penalitatile?' (vezi toată discuția)
Penalitãþi întreþinere cioarec carmen cioarec carmen La care penalităţi la cheltuielile de întreţinere se referă legea 175/2010? La cele acumulate până la publicarea legii.23.07.2010 ? (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)