avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum aplicam legea 175/2010?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum aplicam legea 175/2010?

Am o nelamurire,
Daca un restantier vine si isi achita restanta ,Asociatia e obligata ( in momentul in care acesta face dovada veniturilor cerute de lege) sa renunte la penalizarile aferente restantei?
Ati Intalnit undeva in practica asa ceva?
Cel mai recent răspuns: miha39 , utilizator 13:36, 13 Iulie 2011
In primul rand ,legea nu poate fi aplicata pana nu avem norme de aplicare.Nu vreau sa repet unul din citate mai sus.
Vreau sa ma adaug ceva- lege nu urmareste sa modifice legea anterioara 230/2007 ci da o sansa rau platnicilor sa plateasca.Deocamdata toate asociatiile de propietari trebuie sa incaseze in continuare penalitatiile plus intretinerea la zi - deoarece indiferent ce se intampla se vor plati oricum restante pt ca furinzori de apa si caldura nu vor putea sa suporte penalitatiile atat de mari -ganditi-va la nivel national cum sta problema ................
Astept cu nerabdare normele de aplicare .Daca va duce-ti la Apa nova sau Radet ve-ti descoperi ca nu au un raspuns oficial deoarece nu exista un raspuns din partea Ministerul Finantelor - oricum lucrurile sunt mai complicate.
Asociatiile de propietari nu trebuie sa fie speriate si nu trebuie sa faca publicitate acestei legii care incurajeaza rau platnici ci din contra sa negocieze cu ei si sa plateasca la zi .Nu as sugera sa va duce-ti in instanta ca s-ar pute a sa nu va recupera-ti cheltuielile de judecata (avocat) si pana judecatorul nu cunoaste normele de aplicare s-ar putea sa va treziti cu o solutie in asteptare si fara succes. Sper sa fi fost destul de clar pt. toata lumea .Legea deocamdata are continut cu titlu informativ.
Pana cand e valabila L 175..in 20 iulie 2011---?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari anca fliurt anca fliurt la plata restantei ramase daca se achita integral se sterg penalitatile?' (vezi toată discuția)
Penalitãþi întreþinere cioarec carmen cioarec carmen La care penalităţi la cheltuielile de întreţinere se referă legea 175/2010? La cele acumulate până la publicarea legii.23.07.2010 ? (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)