avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum aplicam legea 175/2010?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum aplicam legea 175/2010?

Am o nelamurire,
Daca un restantier vine si isi achita restanta ,Asociatia e obligata ( in momentul in care acesta face dovada veniturilor cerute de lege) sa renunte la penalizarile aferente restantei?
Ati Intalnit undeva in practica asa ceva?
Cel mai recent răspuns: miha39 , utilizator 13:36, 13 Iulie 2011
Inca un motiv solid care indica ca aceasta lege nu este decat o invitatie la neplata obligatiilor catre asociatia de proprietari.
Articolul II se poate interpreta si parainterpreta. Cine vrea sa-l aplice pentru oamenii cu adevarat nevoiasi o va face, cine nu vrea, va gasi 1000 de chitibuserii de care sa se lege si pe care sa le interpreteze, astfel incat sa-i scoata pe solicitanti de sub palaria legii.
Indiferent ca se vrea sau nu se vrea, as putea sa bag mana in foc ca aceasta lege nu se va aplica. Nu se poate aplica. Si cand va veni momentul imi veti da dreptate. Care din furnizorii pe care ii aveti dumneavoastra personal, ca administrator de asociatie va sterge penalitatile la datorii(daca ar fi sa aveti) ? Raspundeti-mi sincer
Niciunul. Dar comitetul executiv poate sa decida numai asupra penalizarilor care ar ramane la asociatie. In rest i se vor calcula penalizarile de la furnizori, daca sunt.

Dar omul trebuie sa indeplineasca conditia cu veniturile. Parerea mea este ca asociatia de proprietari nu-si poate permite o "declaratie pe proprie raspundere" a restantierului pentru ca nu are instrumente legale de a verifica acea declaratie. Cum exista tentatia de a declara in "fals" pentru cativa leuti, numai asa ca sa nu-i dea..... n-as lua in calcul acea declaratie. Poate doar in cazul unor locatari foarte bine cunoscuti de obste....
@grandanat,
Aveti si nu aveti dreptate.
Spun asta pentru ca noi am aplicat prevederile acestei legi si-acum 2-3 ani fara ca legea sa existe. Am anulat o parte din penalizari in situatia cand proprietari cu probleme sociale, au facut efortul si-au achitat integral debitele.
Asa ca @elga50 are dreptate cand spune ca cine vrea sa aplice legea o va face.
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Penalizari anca fliurt anca fliurt la plata restantei ramase daca se achita integral se sterg penalitatile?' (vezi toată discuția)
Penalitãþi întreþinere cioarec carmen cioarec carmen La care penalităţi la cheltuielile de întreţinere se referă legea 175/2010? La cele acumulate până la publicarea legii.23.07.2010 ? (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)