Buna ziua.Va rog sa ma sfatuiasca cineva pentru ca simt ca o sa fac vreo prostie.Deci,..... anul trecut in noiembrie primesc in plic de la EOS "amenintarea". Din ce cauza? In 2004 fratele meu a facut un abonament orange pe buletinul ( de tip vechi) al mamei.Intre timp mama a schimbat buletinul.A platit 3 sau 4 facturi adica luni..dupa care nu a mai putut sa plateasca.Abonamentul s-a inchis automat si a ramas o factura de 166 de lei de platit.Din 2004 si pana anul trecut nu am primit nicio instiintare.Adica mama nu a primit. In foaia volanta trimisa de EOS scrie "debit principal" 166 lei apoi "recalculare penalizari" 213 lei si "taxa de reziliere contract" 0 lei. Bun....deci pana aici nu inteleg
1. de ce imi trimite tocmai in 2009 spre 2010 foaie ca cica am de dat bani...
2. am de dat la Orange si nu la EOS .Nu imi amintesc ca EOS sa imi fi facut vrun serviciu si nu i-am platit.
3. De ce taxa de reziliere 0? Daca ea este specificata in contract? Nu zic acum ca vreau sa o platesc si pe aceea ...
4. Ce complicatii se pot ivi la faza asta....desi mi se pare un lucru tampit sa suni omu sa ai zici ca are de platit o factura dupa 5 ani.
Am fost la Orange la Braila sa cer o copie a contractului si nu au stiut sa ma rezolve.Cata incompetenta! Astazi adica mai inainte cu 15 minute..am fost sunat de la EOS si asta din cauza ca am facut prostia sa sun de pe numarul meu atunci in noiembrie,am fost sunat "sa rezolvam situatia" ... Dupa ce i-am spus la pitipoanca aia de la telefon ca as vrea sa stiu de unde si pana unde EOS imi cere mie bani,de unde are datele mele(adica ale mamei),de ce nu am fost instiintat ca datele mele o sa plece de la orange la toata lumea,si tot asa pana sa dumirit ca nu poate discuta cu mine si a ramas ca mama sa sune si sa rezolve...De platit probabil ca voi plati...cu toate ca nu sunt de acord cu penalitatile de 213 lei.Dar daca nu platesc ce poate sa se intample? o sa ma mai sune....si eu o sa raspund..si ce?
Va rog ...dati mi o idee ...EOS nici macar nu are dreptu sa ma sune pe mine pentru ca nu sunt eu in cauza.Dar m-a terorizat cu telefoanele pentru o factura amarata..si aia din 2004.Daca sa zicem ca pune dosaru pe rol...ce implicatii pot sa apara?
Oricum,anul trecut cand am discutat la telefon ,i-am asigurat ca eu sunt fiul ei( desi in realitate puteam fi oricine) si ei tantalaii mi-au dat toate datele confidentiale.Pentru ca am intrebat si seria de la buletin a mamei...Si mi-au dat-o... Asa mi-am dat seama ca intr-adevar e vorba despre ea.Si mai mult....nu inteleg ....ei au zis ca mi-au trimis instiintari si in 2005 si in 2006 dar eu nu am primit nimic.Poate au scris adresa gresita... Dar acum cum de au scriso corect?
Va multumesc anticipat. Si daca e cazul va voi da cat mai multe detalii...pentru ca am avut o discutie tare aprinsa cu pitipoanca la telefon.Le-am promis ca daca ma mai suna ..o sa ma duc sa fac plangere de hartuire...Pentru ca eu nu am nici o treaba cu contractul acela. Dar ei au fost fraieri ca mi-au dat datele care ma interesau
O zi buna!
Datoria e mai veche de 3 ani si nu o mai pot recupera!
Singura lor sansa este sa va preseze ca sa le platiti ceva .
Sa prescris dupa 3 ani dreptul de a mai cere aceasta suma , si chiar daca v-ar da in judecata ar pierde dosarul in instanta.
Sa nu recunoaste-ti datoria sub nici o forma, sa nu face-ti vreun angajament de plata .
Multumesc pentru raspuns.Si revin cu niste precizari in plus. Anu trecut in noiembrie nu l-am lasat pe tipu de la EOS cu care vb la telefon pana nu mi-a dat toate datele de care aveam nevoie (seria de la buletinu vechi,numarul contractului) iar el mi le-a dat desi nu putea sti cu cine sta de vorba. Ce vreau sa zic...e ca mama nu a vorbit niciodata cu EOS. Si nu a facut angajamente de plata. Au vorbit numai cu mine ceea ce nu are nici o valoare. Iar eu am zis in noiembrie ca prin februarie poate o sa platesc....in martie le-am zis sa ma lase in pace..si tot asa....Dar ei nu isi dau seama ca vorbesc cu altcineva? Cat de prosti pot fi operatorii sau operatoarele alea de la call center? Ideea e ca mama detine jumatate din apartament si jumatate dintr-o mica casa. Cand pot fi amenitate bunurile imobile? ca banuiesc ca nu in cazu de fata unde e vorba de o suma infima.
las-o asa nu-i intereseaza pe ei cine platesta ,cata vreme le face cineva plata.
nu intelegi ca de atunci a trecut prea mult timp si n-au ce sa faca?
daca aveau vreo cale legala ,crezi ca iti mai dadeau atatea telefoane?
:tooth: da.. si vorbesc cu mine de parca eu as fi cel in cauza. Dar totusi un gand nu imi da pace. Sa presupunem ca platesc. De fapt....arunc banii degeaba ....nu? Adica contractul este nul de mult indiferent daca platesc eu acum sau nu......adica voi vira 379 de lei catre eos....intr-un fel ....as zice....degeaba.Adica foaia volanta e ul fel de "phising" ......sa inteleg. ok.Am sa respect ce mi-ati indicat ,doamna avocat Mihaiela ,si mai ramane sa rezolv problema telefoanelor. Poate nu or sa sune noaptea.
Factura orange
MaximB
As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)